Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-17

Greitų pietų idėja! :)

                                                                    

  Man labai patinka greitos idėjos pietums, tept lept ir galiu kviesti šeimyną prie stalo :) Mini kotletukai morkų padaže yra super greitai ir paprastai paruošiami, sakyčiau, jei ne bulvių virimas (bulvių košė čia labai dera), tai net nepastebėčiau, kaip tie kotletukai jau šaukte šaukia pietauti.


INGREDIENTAI:


•    700 g mėgstamos maltos mėsos (tinka tikrai bet kokia, nes esu dariusi tiek su kiauliena, tiek su jautiena ar kalakutiena, tai skonis visada išlieka geras);
•    300 g morkų (galima mažiau, galima daugiau, bet aš nepagailiu :) );
•    Keli šaukštai su kaupu grietinės;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnelis mėsos prieskonių.


KAIP GAMINTI:


• Mėsą pagardinkite prieskoniais ir suformuluokite nedidelius apvalius kotletukus. Kuo mažesni, tuo skanesni, tokie maži fainuoliai :)
• Įkaitintoje keptuvėje kotletukus apkepkite iš abiejų pusių. Aliejaus nenaudojau, nes faršas ir iš savęs pakankamai turi riebaliukų, tai niekas ten neapdega.
•Kai kotletukai jau būna lengvai apkepę, į keptuvę sudėkite stambiai tarkuotas morkas, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus bei grietinės (jos gailėti nereikia). Taip pat šliukštelkit šiek tiek vandens, kad galėtų morkos ir kotletukai toliau troškintis.
•Kol troškinasi kotletukai ir morkos, vis kartas nuo kartą žvilgtelkite į keptuvę ir pamaišykite, jei reikia dar įdėkite grietinės ar įpilkite vandens, kol morkos taps minkštos :) Tiesa, prie jų dar labai dera bulvių košė.

 

                            

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK