Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-26

Sotūs kalakutienos rutuliukai: tokie sultingi iš vidaus ir lengvai traškūs išorėje :)

Sotūs kalakutienos rutuliukai: tokie sultingi iš vidaus ir traškūs iš išorės:)

Sotūs, tokie mėsiški kalakutienos rutuliukai: sultingi iš vidaus ir lengvai traškūs iš išorės! :)

                                                             

     Kai už lango vis dažniau kyla vėjas ir garsiai barbenasi lietaus lašai, pats metas įsijungti orkaites ir palepinti save sotesniu maistu: tokiu rimtu bei laaabai mėsišku (kalorijų skaičiavimas turbūt pamirštas reikalas iki pavasario). Jau gerokai įpusėjus rudeniui mano virtuvėje pirmaujančias pozicijas vis dažniau pradeda užimti kalakutienos rutuliukai su šonine, kurių vidus toks sultingas, o išorė lengvai traški. Ir tinka jie, kai norisi kažko labai sotaus, kai atrodo, kad pilvas nebegali garsiau gurgti važiuojant autobusu ar tiesiog kai norisi maloniai susisukti į pledą su lėkšte rankoje ir papietauti tiesiog čia, lovoje (nes juk savaitgalis, galima!). Tinka ir kai Jis, nutaisęs žaviausią išraišką pasaulyje, pietums užsiprašo “ko nors vyriško”. Ir tada, kai netrukus turi sugužėti sušalusių ir išalkusių draugų būrys, nes juos gaminant daug laiko nereikia.   

 


INGREDIENTAI:


•    500 g maltos kalakutienos faršo;
•    400 g rūkytos šoninės (bet su kuo mažiau riebaliuko);
•    3 skiltelės česnako;
•    1 nedidukas rausvasis svogūnas;
•    Žiupsnelis juodųjų pipiriukų;
•    1 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
•    ½ a.š. džiovintų čiobrelių;
•    3 – 4 šaukštai duonos džiūvesėlių.


KAIP GAMINTI:


1.Į kalakutienos faršą smulkiai įtarkuokite česnaką, svogūną, suberkite duonos džiūvesėlius, pagardinkite visais prieskoniais ir gerai išmaišykite.
2.Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis (kuo ploniau, tuo geriau).
3.Iš maltos kalakutienos formuokite norimo dydžio kamuoliukus, juos apvyniokite šoninės juostelėmis ir sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
4.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
5.Dėkite kepimo skardą ir kepkite apie 30 minučių (priklausomai, kokio dydžio yra mėsos rutuliukai). Kepimo pabaigoje kelioms minutėms įjunkite vėjelį, kad lengvai apskrustų :)

 


Virtuvės užrašai. Prie šių kamuoliukų pagaminau paprastą grietinės ir majonezo padažiuką. Šaldytuvas nelabai turėjo, ką pasiūlyti, tai teko suktis iš padėties :) Kelis šaukštus grietinės sumaišiau su keliais šaukšteliais majonezo ir viską pagardinau aitriosios bei saldžiosios paprikos milteliais, taip pat česnako granulėmis.

 

 

             

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK