Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-11-11

Labai jau traškūs vištienos gabaliukai su sodriu ananasų padažu: skani idėja pietaujantiems! :)

Labai jau traškūs vištienos gabaliukai su sodriu ananasų padažu: puiki idėja pietums ar vakarienei :)

                                                                        

    Būna kartais, kad imi ir pamilsti vieną ar kitą patiekalą taip labai labai, kad net nebepastebi, kaip jis dažnai pradeda svečiuotis ant pietų stalo, sulaukus svečių ar atėjus kokiai šventei į namus. Ir visai nesvarbu, kad galbūt tai ne aukščiausios klasės kepsnys, o tiesiog paprasta traški vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu. Taip, čia tikrai nieko mandro. Ir jokių ypatingų produktų nereikia. Čiumpam vištienos filė, pasirūpinam miltais, džiūvėsėliais, nepamirštam vieno kito kiaušinio ir, žinoma, gražuolio ananaso. Dar keli kiti ingredientai ir beveik (negaliu būti 100% tikra, visaip gi pasitaiko) garantuoju, kad net ir su didžiausiais priešais susitaikytumėte triauškindami šiuos keptus vištienos gabaliukus :)

 


INGREDIENTAI:


•    600 g vištienos filė;
•    3 kiaušiniai;
•    Miltai;
•    Džiūvėsėliai;
•    150 g konservuotų ananasų;
•    Keli šaukšteliai medaus;
•    Keli šaukšteliai citrinos sulčių;
•    Aliejus kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė lengvai išmuškite ir supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
2.Kiaušinius gerai išplakite.
3.Vištienos juosteles apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir tada džiūvėsėliuose.
4.Taip paruošas vištienos juosteles dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Ilgai kepti nereiktų, nes jos op, ir jau iškepusios :)
5.Pasiruoškite padažiuką: trintuvu sutrinkite ananasus ir gautą tyrę supilkite į puodą. Dėkite kelis šaukštelius medaus bei citrinų sulčių ir kokias geras 15 minučių pakaitinkite padažiuką. Aš vis paragauju, nes kitaip man nepavyksta nustatyti tikslaus medaus ir citrinų sulčių kiekio, kad nebūtų ir per saldu, ir per rūgštu :)

 


Virtuvės užrašai. Skaniausios šios juostelės tik ką iškeptos, tokios traškios, šiltos, tiesiog, vertos nuodėmės :) Tiesa, jei ananasų nemėgstate, galite pasigaminti gardų padažiuką iš pomidorų padažo, majonezo, šlakelio apelsino sulčių ir picos prieskonių.

 

                           

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK