Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-01-17

Tikrai puikus ir gardus vištienos patiekalas: su traškia plutele ir sultingu sviestiniu vidumi! :)

                                                                         

    Man visada labai smagu, kai virtuvėje užgimsta koks nors naujas, nebandytas ir neragautas patiekalas, tiesiog eksperimentuojant bei nepabijant surizikuoti (žinoma, pasitaiko atvejų, kai telieka pagrūmoti pirštu, nes rizika nepasiteisina ir tenka pietums sumuštinius teptis). Šie vištienos bokšteliai buvo išbandyti visiškai atstitiktinai, tiesiog, atsidariusi šaldytuvą akimis greitai įvertinau, ką jis siūlo, ir nutariau, kad pietūs bus tokie ir ne kitokie: jau kaip pavyks, taip. Ir taip džiaugiausi, kad lūkesčiai pasiteisino! Bokštelių išorė tokia lengvai apskrudusi, o vidus sultingas nuo sviesto: tikras gardumėlis! Net galiu pasakyti, kad turi šiek tiek panašumo į Kijevo kotletą, tik šis, vis dar man atrodo, yra labai sudėtingai pagaminamas :)

 


INGREDIENTAI:


•    500 g vištienos filės;
•    150 g pievagrybių;
•    100 g fermentinio sūrio;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Keli šaukšteliai džiūvesėlių;
•    Nemažas gabalėlis sviesto;
•    Sauja šviežių petražolių;
•    Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipiriukų;


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė išmuškite plonesniais gabalėliais, papipirinkite ir padruskinkite.
2.Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Juos lengvai apkepkite ištirpintame svieste, kol suminkštės.
3.Kitą gabalėlį sviesto ištrinkite su smulkintomis petražolėmis ir žiupsneliu druskos.
4.Paruoštus vištienos gabalėlius ištepkite sviesu su petražolėmis, per viduriuką uždėkite šiek tiek apkeptų pievagrybių, tarkuoto fermentinio sūrio ir juos suspauskite dantų krapštukais, kad tvirtai laikytųsi.
5.Paruoštus vištienos bokštelius sudėkite į kepimo indą, apipurškite šiek tiek alyvuogių aliejumi ir apibarstykite džiūvesėliais.
6.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite vištienos bokštelius apie 30 - 40 min., kol dailiai apskrus. Puikiai tinka su puria bulvių koše :)

 

 

                    

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

    Mano pirmoji knyga! :)