Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-06-02

Pasakiško derinys, kuris tinka ne tik įprastiems pietums, bet ir ypatingai progai.

                                                                             

 Maistas man dažnai būna šventė. Ypatingai tuomet, kai galiu neskubėdama pasisukioti tas kelias minutes virtuvėje pasinerdama į naujų skonių kupiną kelionę. Kartais tai gali būti tiesiog vėlyvi savaitgalio pusryčiai ar eilinės dienos vakarą sugalvotas naujas pyragas, kartu su dukryte pietums gaminami dar neragauti makaronai ar penktadienio vakarui ruošiama lengva, bet šiek tiek ypatinga vakarienė. Vakarienė, kuriai reikia vos pusvalandžio, o skonis primena, kad jau artėja savaitgalis. Ir vyno taurė jai tinka! Ir pokalbiai, juokas. Arba tiesiog geras filmas ar mėgstamas serialas.

 


INGREDIENTAI:


•    300 – 400 g vištienos filė;
•    ½ apelsino sulčių;
•    Žiupsnis džiovintų rozmarinų;
•    2 – 3 skiltelės smulkiai tarkuotų česnakų;
•    1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    200 g natūralaus jogurto;
•    2 skiltelės česnako;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Žiupsnis juodųjų pipirų, druskos;
•    4 trumpi agurkai;
•    Sauja vyšninių pomidorų;
•    Sauja juodųjų alyvuogių;
•    1 nedidelis mėlynasis svogūnas;
•    Gabalėlis fetos sūrio;
•    Keli lavašo gabalėliai.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, kuriuos pagardinkite apelsinų sultimis, rozmarinais, česnaku bei alyvuogių aliejumi. Palikite pasimarinuoti valandai kitai. Jei labai skubate, nieko, vištiena pavyks skani ir kepant iškart. Iškepkite ją, kai paruošite salotas bei Tadziki padažą.
2.Tadziki padažui sumaišykite natūralų jogurtą su smulkintu česnaku, citrinos sultimis, druska bei juodaisiais pipirais. Taip pat smulkiai įtarkuokite vieną agurką.
3.Paruoškite graikiškas salotas. Pomidorus perpjaukite perpus, agurkus taip pat supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Suberkite juodąsias alyvuoges, mėlynojo svogūno griežinėlius bei patrupinkite fetos sūrio. Pagardinkite viską alyvuogių aliejumi bei žiupsniu druskos. Galite apšlakstyti ir citrinos sultimis.
4.Į lėkštes sudėkite paruoštas salotas, Tadziki padažą ir iškeptą vištieną. Šalia padėkite ir lavašo. Galite ją lengvai pašildyti keptuvėje be riebalų.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK