Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-01-23

Labai greita ir maistinga idėja tiek pietums, tiek vakarienei visai šeimai.

                                                                                    

 Kaskart džiaugiuosi, kad mano tiek pietų, tiek vakarienės lėkštėje atsiranda vis didesnė įvairovė -  vis dažniau joje sėkmingai susidraugauja net ne viena ir tikrai ne dvi skirtingos daržovės, o šalia puikiai įsitaiso kruopos bei mėsa. Tokia draugystė yra puiki ir skoniu, ir maistingumu, ir spalvomis. Ir, tikrai, nuobodžių improvizacijų virtuvėje niekada nebūna!

 


INGREDIENTAI:


•    200 g keptos antienos (kitos mėgstamos mėsos) filė;
•    ½ puodelio nevirtų bolivinės balandos kruopų;
•    ½ raudonosios paprikos;
•    ½ geltonosios paprikos;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    ½ nedidelio mėlynojo svogūno;
•    Didesnė sauja špinatų;
•    1 avokadas;
•    ½ puodelio konservuotų kukurūzų;
•    Kelios šakelės šviežių petražolių;
•    Skiltelė žaliosios citrinos;
•    Šlakelis moliūgų arba alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite bolivinę balandą taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
2.Paprikas supjaustykite juostelėmis ir iškepkite gabalėlyje svieste, pagardinę druska bei pipirais.
3.Į lėkštes dėkite pjaustytus antienos gabalėlius, keptus paprikos griežinėlius,  taip pat mėlynojo svogūno griežinėlius, špinatus, avoakdo griežinėlius, berkite konservuotus kukurūzus ir smulkiai pjaustytas petražoles. Viską pagardinkite žaliosios citrinos sultimis bei šlakeliu aliejaus, taip pat galite pabarstyti šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK