Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-08-31

Lengvai saldus, sodrus ir tirštas desertas - tokia būna panakota su graikiškų jogurtu.

                                                              

 Ir nors šiandien visus planus iškylauti sujaukė lietus -  saulėtos Graikijos trupinėlis vis tiek atkeliavo į mūsų namus. Šį kartą kartu su graikiško jogurto panakota – desertu, kuris priverčia nusišypsoti, tikrai! Jis ypatingai lengvai pagaminamas, vos iš kelių ingredientų, lengvai saldus, maistingas ir puikiai dera su meduje karamelizuotomis figomis. Skamba puikiai, tiesa? LIDL ši savaitė skirta kelionei po Viduržemio jūros virtuvę su ypatingai gausiu graikišku ERIDANOUS asortimentu, tad ši panakota tiesiog nekantrauja būti išbandyta kiekvieno namuose, kartu su tirštu graikišku jogurtu ir taip graikų mėgstamomis figomis.

 


 Ir dar! Išduosiu paslaptį – LIDL asortimente yra ERIDANOUS rūkyto tuno, kuris labai tinka būti sumaišytas su smulkiai pjaustytais pomidorais bei petražolėmis, dar žiupsnis druskos, dedame ant apskrudusios duonos ir viena skaniausių brusketų paruošta! Ir dar – labai skanūs ERIDANOUS bulvių virtinukai su fetos sūriu, kurie dieviškai tinka su tadziki padažu. Su LIDL keliauti labai paprasta – viskas taip skanu, taip autentiška, kad vos paragavus pajunti nostalgiją laikui, praleistam saulėtoje Kretoje.

 


INGREDIENTAI:


•1 ½ puodelio ERIDANOUS graikiško jogurto;
•1 puodelis pieno;
•4 arb. š. rudojo cukraus;
•2 arb.š. želatinos;
•4 figos;
•Šlakelis skysto medaus.

 


KAIP GAMINTI:


1.Pieną supilkite į puodą ir lengvai įkaitinkite. Suberkite cukrų ir maišykite tol, kol jis ištirps.
2.Želatiną ištirpdykite truputyje karšto vandens.
3.Į dubenį supikite paruoštą pieną, želatiną bei jogurtą. Išmaišykite ir išpilstikite į indelius, kuriuose patieksite desertą. Palikite jį kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų.
4.Nuplautas figas perpjaukite į keturias dalis. Sudėkite jas į kepimo indą ir apšlakstykite medumi. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 minučių. Palikite atvėsti.
5.Paruoštas panakotas pagardinkite keptomis figomis bei skystu medumi. Puikiai tinka ir mėgstami riešutai.

 

#reklama #LidlPartnerystė #Lidl

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK