Kartais ima ir užplūsta tokia gerų emocijų banga, kad net ir virtuvėje imi šokti tango: tango su samčiais, tango su puodais ir net tango su keptuvėmis! Ir nieko čia nepakeisi, pats laikas tarti labas Meksikai, nes kas jau kas, bet quesadillos su traškia vištiena ir minkštučiais ananasais pripildys lėkštes spalvomis, išraiškingu skoniu bei saulėta nuotaika :) Net mano pats didžiausias kritikas bei vertintojas, ponas Jis, taip lengvai neatsispiria šioms quesadilloms, vien pasakius, kas laukia vakarienei, mane pasitinka plati jo šypsena: tikrai verta pasistengti! :)
INGREDIENTAI:
• 500 g vištienos filė;
• 250 – 300 g fermentinio sūrio arba dar geriau parmezano;
• 300 g konservuotų ananasų griežinėlių;
• 1 aštrus pipiras (jalapenas, aitrioji paprika ar koks kitas);
• Saldžiarūgčio arba kepsnių padažo;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis saldžiosios paprikos;
• 8 tortilijos (turėjau vidutinio dydžio)
• ½ žaliosios citrinos.
KAIP GAMINTI:
1.Vištienos filė supjaustykite vidutinėmis juostelėmis ir jas lengvai išmuškite. Pagardinkite druska bei saldžiąja paprika ir iš abiejų pusių apkepkite elektriniame grilyje arba grilio keptuvėje, o gal ir paprasčiausioje keptuvėje, tinka visaip :)
2.Apkeptus vištienos gabaliukus supjaustykite dar plonesnėmis juostelėmis, o tas juosteles dar į kelis gabaliukus perpjaukite. Stengiausi per daug nesmulkinti, kad vištienos skonis tikrai jaustųsi.
3.Ananasų griežinėlius taip pat lengvai apkepkite. Man labai patinka grilio keptuvėje kepti, tokie žavuoliai :)
4.Aštrų pipirą supjaustykite plonais griežinėliais. Aš turėjau vieną žalią, kitą raudoną, tai sunaudojau juos abu, išėjo puikus spalvų žaismas ir neblogas (tikrai neblogas) aitrumas :)
5.Sūrį smulkiai sutarkuokite.
6.Pasiruoškite tortilijas. Ant pusės tortilijos dėkite vištienos bei ananasų gabaliukus, vieną kitą pipiro griežinėlį, apšlakstykite lašeliu žaliosios citrinos sulčių bei padažu ir gausiai apiberkite sūriu.
7.Paruoštas torilijas perlenkite perpus ir elektriniame grilyje, grilio keptuvėje ar tiesiog orkaitėje jas šiek tiek iš abiejų pusių apkepkite, kol tortilija taps traški. Perpjaukite jas į tris dalis ir patiekite.
Virtuvės užrašai. Namuose turėjau indelį Uncel Ben's padažo, tai jį ir panaudojau, tikrai labai tiko, tačiau čia tinka bet koks mėgstamas saldžiarūgštis ar kepsnių padažas. Kitą kartą bandysiu ruošti su mamos gamintu ale daržovių padažiuku, tokiu mamos firminiu "Ponu Benu" :))