Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-11

Puikaus skonio, lengvai pagaminama ir su įprastais ingredientais: šiek tiek kinų virtuvės.

                                                                                     

 Traški vištiena su medumi ir sezamais yra vienas populiariausių kinų patiekalų, paplitęs ne tik viso pasaulio restoranuose, bet ir namų virtuvėse. Taip paruošta vištiena yra puiki: savo skoniu, paprastumu bei žinomais ingredientais. Tai patiekalas, kuris nepabosta, kaskart gauna daug simpatijų ir pagyrų. Toks nenuobodus ir ypatingai tinkantis tiems lėtiems, dažnai labai vėlyviems sekmadienio pietums, kai gera gaminti kartu. Kartu juokiantis, garsiai šnekučiuojantis ir paslapčia išsitepant nosis medumi.

 


INGREDIENTAI:


•    800 g vištienos filės;
•    2 dideli kiaušiniai;
•    100 – 150 g  kukurūzų krakmolo;
•    1 – 2  a. š. kepimo miltelių;
•    2 šaukšai sojos padažo;
•    5 – 6 šaukštai medaus;
•    1 – 2 šaukštai apelsino sulčių;
•    2 skiltelės česnako;
•    Gabalėlis imbiero;
•    Žiupsnis sezamo sėklų;
•    Aliejus kepimui.


KAIP GAMINTI:


1.Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
2.Išplakite kiaušinius, o kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius sumaišykite atskirame inde. Jei spėjote nustebti dėl šių ingredientų, galite naudoti tik bulvių krakmolą arba tik kukurūzų krakmolą be kepimo mitelių, bet pabandykite ir taip. Esu išbandžiusi ne vieną traškios vištienos variaciją, bet ši patiko labiausiai, nes tešla pavyko tikrai traški ir kartu pūri! :)
3.Merkite vištienos gabaliukus į kiaušinio plakinį, tuomet į kukurūzų ir kepimo miltelių mišinį ir apkepkite gerai įkaitintame aliejuje. Aliejaus turi būti daugiau, kad šiek tiek apsemptų.
4.Sojos padažą, medų, apelsino sultis, smulkiai tarkuotą česnaką ir imbierą sudėkite į nediduką puodą ir kaitinkite kelias minutes ant žemos ugnies, kol padažas pradės tirštėti.
5.Iškeptus gabaliukus apipilkite paruoštu padažu, jei reikia išmaišykite bei gausiau apibarstykite sezamo sėklomis. Tiekite su mėgstamais ryžiais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

    Mano pirmoji knyga! :)