Pasaulio puodai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-03-27

Lengva meksikiešiška vakarienė, kuri pradžiugins visą šeimą - paprasta ir labai skanu.

                                                                                     

  Gaminame šiandien takus? Pažadu, labai patiks! Su plėšyta vištiena, su skirtingais pagardais ir padažais bei mažosiomis tortilijomis - pats tacos gaminimo procesas nesudėtingas, o svarbiausia, labai patinkantis visai šeimai! Kiekvienas pats renkasi, ką dėtis į savo tortiliją - čia netrūksta nei naujų skonių atradimų, nei skanių pokalbių, nei padažuotų skruostų - tikras šurmulys prie vakarienės stalo. Pasirūpiname “Santa Maria” mažosiomis tortilijomis, padažais bei tacos prieskoniais ir leidžiamės į skanius meksikietiškus nuotykius! P.S.Man skaniausi takai su plėšyta vištiena ir daržovėmis, kurią paruošti galima per kelias minutes - kai nėra laiko laukti, kol ji kelias valandas troškinsis orkaitėje, yra greitesnis, bet tikrai ne prastesnis būdas. Tacos vakarėlis nelaukia!
 

 


INGREDIENTAI:

•1 kg vištienos filė;
•1 - 2 saldžiosios paprikos;
•1 - 2 mėlynieji svogūnai;
•1 pakelis "Santa Maria" Fajita arba Tacos prieskonių;
•Indelis "Santa Maria" Tacos padažo;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•Šiek tiek vandens


KAIP GAMINTI:

1.Į dubenį dedame vištieną ir griežinnėliais pjaustytas saldžiąsias paprikas bei svogūnus. Pagardiname prieskoniais bei alyvuogių aliejumi. Jei turime laiko, galima palikti marinuotis kelioms valandoms ar per naktį.
2.Paruoštą vištieną apkepame iš abiejų pusių. Išėmus vištieną, toje pačioje keptuvėje apkepame daržoves.
3.Kol kepa daržoves, naudojant dvi šakutes suplėšome vištienos filė. Ją suberiame į indą su daržovėmis. Pilame tacos padažą, šiek tiek vandens ir viską išmaišome. Kepimo indas keliauja į orkaitę geroms 25 - 30 minučių. Per tą laiką pasiruošiame visus pagardus takų vakarėliui - tinka gvakamolė, mango salsa, mėlynieji svogūnai, pomidorų salsa, pupelės, kukurūzai ir kiti mėgstami pagardai. Perlenkiame tortilijas ir dedame į jas įdarą. 

 

 

Reklama | Santa Maria


 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK