Vos tik Lidl atsiranda Belbake produktai, žinau, kad netrukus mūsų virtuvė pasipuoš miltų debesimis, o namais pakvips saldžiais kepiniais! Šį kartą labai kalėdiškais ir labai padūkusiais – kartu su Adele pirmą kartą kepėme trapius migdolinius sausainius ant kurių nutupdėme tirpstančius sniego besmegenius. Lidl galima rasti ne tik Belbake kepnių šokolado, skirtingų spalvų cukrinio glajaus, bet ir maltų migdolų, tad tikrai labai paprasta leistis į tokius saldžius nuotykius – kiek smagumo, ir kiek saldumo!
INGREDIENTAI:
•200 g Belbake balto kepinių šokolado;
•200 g Belbake maltų migdolų;
•Kelių spalvų Belbake cukrinio glajaus;
•Šiek tiek Belbake cukraus pudros;
•Kelių zefyrinių saldainių;
•2 kiaušinių baltymai;
•100 g cukraus;
•1 arb. š. apelsino žievelės;
•½ arb.š. vanilino cukraus;
•Šiek tiek cukraus pudros.
KAIP GAMINTI:
1.Kiaušinio baltymus plakite tol, kol pradės putoti.
2.Pamažu į kiaušinio baltymus berkite cukrų ir išplakite iki standumo.
3.Atsargiai įmaišykite maltus migdolus, apelsino žieveles bei vanilinį cukrų.
4.Pirštais suformuokite nedidelius apskritimus, apvoliokite juos cukraus pudroje, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir lengvai paspauskite.
5.Sausainius kepkite 150 – 160 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Vis patikrinkite, kad neapkeptų.
6.Palikite sausainius atvėsti.
7.Vandens vonelėje išlydikite baltą kepinių šokoladą.
8.Ant atvėsusių sausainių dėkite po nedidelius zefyrinius saldainius (jei reikia, padalinkite juos į kelias dalis) ir apliekite baltu šokoladu. Palikite sausainius, kad šokoladas sustingtų.
9.Su Belbake cukraus glajumi nupieškite senių besmegenių akytes, nosis, rankytes.
#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė