Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-12-11

Ypatingai lengvai paruošiamas, sveikas, maistingas pietų pasirinkimas Kalėdoms.

                                                           

 Kai per Kalėdas namuose susirenka visa šeima, norisi ne tik daugiau pokalbių, juoko, apsikabinimų ir tikrų akimirkų, bet ir daugiau skanaus maisto. Ir tikrai nesinori praleisti pusę dienos virtuvėje, tad vienos skardos dorados su bulvytėmis yra vienas tų pasirinkimų, kuris ne tik paprastai bei greitai pagaminamas, yra skanus, maistingas, sveikas, bet ir tikrai šventiškas. Reikalų čia labai mažai, o džiaugsmo valgant daug!

 


INGREDIENTAI:


•2 šviežios dorados;
•2 – 3 arb. š. alyvuogių aliejaus;
•¼ citrinos sulčių;
•1 arb. š. žuvies prieskonių;
•1 citrina;
•500 g mažų bulvyčių;
•3 mėlynieji svogūnai;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis džiovintų raudonėlių;
•Žiupsnis džiovintų čiobrelių;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Kelios šakelės šviežių čiobrelių.


KAIP GAMINTI:


1.Įpjaukite nuplautų ir popieriniu rankšluosčiu nusausintų doradų viršutinėje odos dalyje po kelis ruoželius.
2.Sumaišykite alyvuogių aliejų bei citrinų sultis. Gautu padažu apšlakstykite doradas ir gausiai jas įtrinkite žuvies prieskoniais.
3.Nuplaukite mažas bulvytes, o nuluptus mėlynuosius svogūnus supjaustykite skiltelėmis. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, raudonėliais bei čiobreliais.
4.Į kepimo skardą dėkite paruoštas daržoves, o ant viršaus – doradas. Pagardinkite šviežiomis čiobrelių šakelėmis.
5.Dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę apie 15 - 20 min.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK