Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-12-20

Tradiciškas patiekalas, patiekiamas kiek netradiciškai - artėjančioms žiemos šventėms.

                                       

 Kokios Kūčios ir Kalėdos be silkės! Taip tikrai pasakytų mano tėtis, kurio vienas mėgstamiausių šventinių patiekalų yra silkė pataluose. Dažniausiai silkę sluoksniuojame su virtais burokėliais, morkomis ir bulvėmis, dar trupučiu majonezo, žiupsniu druskos ir ryšulėliu šviežių krapų. Kartais šiuos įprastus sluoksnius papildome virtais kiaušiniais, konservuotais žirneliais, mėlynaisiais svogūnais, marinuotais agurkėliais ar tiesiog obuoliais – tai patiekalas, kuris puikiai tinka improvizacijoms.
  Ir nors iš pirmo žvilgsnio viskas gali atrodyti paprastai, tačiau visa šventinė paslaptis slypi silkėje ir indeliuose. Kaip tėtis sako, silkę reikia rinktis kokybišką – tai „Santa Bremor“ silpnai sūdyta silkė su žalumynais šiam patiekalui puikiai tinka! Ji turi lengvą žalumynų poskonį, tad idealiai dera su visais sluoksniais, suteikdama jiems lengvo išskirtinumo. Sluoksniuojant silkę indeliuose ne tik dailiai išryškėja visi sluoksniai, patogu valgyti, bet ir papuošus indelius eglės šakelėmis ar nedidukais kankorėžiais, galima tikrai suteikti stalui puošnumo.

 


INGREDIENTAI:

 

•250 g "Santa Bremor " silpnai sūdytos silkės su žalumynais;
•1 virtas burokėlis;
•2 su lupenomis virtos morkos;
•1 didesnė su lupenomis virta bulvė;
•Keli valg. š. majonezo;
•Žiupsnis druskos;

•Ryšulėlis šviežių krapų.

 

 

  KAIP GAMINTI:

 

1.Visus ingredientus supjaustykite smulkiais kubeliais, prieš tai nulupdami su lupenomis virtas daržoves.
2.Sluoksniuokite į indelius - dėkite bulves, morkas, krapus, silkę, burokėlius. Majonezą galite patiekti šalia arba po šaukštelį idėti sluoksniuojant.

 

 

Reklama | Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Santa Bremor

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK