Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-23

Įprasta silkė patiekta šiek tiek kitaip, kad šventinis stalas atrastų naujų spalvų ir skonių.

                                                               

 Kūčios, Kalėdos tai laikas, kai grįžta tradicijos. Visus metus galime pamiršti baltą mišrainę, silkę pataluose ar kanapių druską su karštomis bulvėmis. Galime ragauti kitų šalių patiekalus, eksperimentuoti savo virtuvėse išbandydami įmantriausius receptus, kurių, galbūt, mūsų seneliai ar net tėvai nežino ir nesupranta, bet per šventes taip smagu prisiminti lietuviškas mišraines ir silkes. Šalia tradicinių tokių patiekalų, kuriuos kasmet ruošia seneliai, tėvai, galima patiekti savaip paruoštus: žavius silkės suktinukus su virtomis daržovėmis. Tinka ir Kalėdų, ir Kūčių stalui, kai norisi šiek tiek kitaip, bet kartu ir įprastai.
 


INGREDIENTAI:


•    3 didesnės silkės filė be odos;
•    3 bulvės;
•    3 – 4  morkos;
•    Keli šaukštai konservuotų žirnelių;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Šaukštas kitas alyvuogių aliejaus arba majonezo.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves ir morkas išvirkite su lupenomis. Jas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2.Paruoštas daržoves sumaišykite su žirneliais, žiupsneliu druskos bei juodųjų pipirų. Jei silkė bus tiekiama Kūčių stalui, gardinkite ją alyvuogių aliejumi, jei Kalėdų stalui – galite naudoti majonezą arba grietinę.
3.Silkės filė perpjaukite į siauresnes juosteles. Jas susukite ir į vidų įdėkite paruoštą įdarą.

 

 

         

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK