Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-23

Lengvi, gaivūs ir tikrai Kalėdomis kvepiantys kefyro drebučiai: kai norisi nesudėtingo deserto.

                                                                   

 Kalėdos – tai laikas su šeima, šypsenos, apkabinimai. Tai muzikos garsai, paliečiantys širdį. Tai dovanos ir prisiminimai. Prisiminimai, kurie atgyja iš palėpės ištraukus senus eglutės žaisliukus, jaukiai susėdus šeimynai šalia židinio su karštos kakavos puodeliais ar kartu Kūčių vakarą gaminant desertą. Desertą, kuris kvepia vaikyste, kalėdomis ir apelsinais. Tai kefyro drebučiai, kuriuos kasmet ankstyvą šventinį rytą skanaujame pakuodami dovanas. Lengvi, gaivūs ir labai skanūs.

 



INGREDIENTAI:


•    1 l kefyro;
•    10 g želatino;
•    3 šaukštai cukraus pudros;
•    ½  a.š. tarkuotos apelsino žievelės;
•    1 š. apelsino sulčių;
•    Žiupsnis cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje karšto vandens.
2.Kefyrą pagardinkite cukraus pudra (paragaukite, jei norisi saldžiau, įdėkite jos šiek tiek daugiau), cinamonu, apelsino žievelėmis bei sultimis.
3.Į paruoštą kefyrą supilkite ištirpintą želatiną ir labai gerai išmaišykite.
4.Padalinkite kefyrą į indelius ir palikite kelioms valandoms sustingti. Sustingusius drebučius papuoškite cinamono lazdele ir cinamono milteliais.

 

 

     

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK