Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-28

Blynai, kvepiantys apelsinais, spanguolėmis ir klevų sirupu - šventiniam rytui!

                             Apie 16 - 18 vidutinio dydžio blynų

 

 Rytai su keptais blynais visada ypatingi. Skanūs, tingūs, lėti. Rytai, kai laiką gali skirti tik sau ir savo šeimai. Kai nereikia niekur skubėti, o muzika, sklindanti iš radijo verčia basomis kojomis šokti ir tyliai niūnuoti mėgstamą melodiją. Jie tikrai suteikia tą nuotaiką, kuri tinka ir šventiniam Kalėdų rytui. Rytui su apelsinais, spanguolėmis ir klevų sirupu kvepiančiais blynais.

 


INGREDIENTAI:


•    2 kiaušiniai;
•    1 a.š. kepimo miltelių;
•    300 ml arba maždaug 1 stiklinė miltų;
•    150 – 200 ml pieno;
•    3 – 4 š. šviežių apelsino sulčių;
•    1 2 a.š. tarkuotų apelsino žievelių;
•    1 š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos;
•    Keli šaukšteliai spanguolių uogienės;
•    Keli mandarinai;
•    Keli šaukšteliai klevų sirupo.

 

KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinius išplakite su pienu.
2.Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pamažu berkite į kiaušinių plakinį.
3.Tešlą pagardinkite alyvuogių aliejumi, apelsino sultimis, apelsino žievelėmis bei žiupsneliu druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite vidutinio dydžio blynus. Jie kepa greitai, tai reikia nepamiršti stovėti prie keptuvės :)
4.Blynus dėkite į lėkštes, paskaninkite mandarino skiltelėmis, spanguolių uogiene bei klevų sirupu.

 

 

       

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK