Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-03

Puikus skonio ir spalvų derinys: apelsinai, alyvuogės, mėlynasis svogūnas ir petražolės.

                                                                                     

 Kalėdos visada kvepia apelsinais. Juos gali užuosti gatvėje, parduotuvėje, parke ir kiekvieno namuose. Jie skaniai įsitaiso verdamo vyno pašonėje, papuošia mamos gamintą šokoladinį pyragą ar suteikia šventinį skonį kimštam kalakutui. O apelsinų salotos – tikras skonių ir spalvų žaismas! Čia oranžiniams pūstažandžiams draugiją palaiko Kalamato alyvuogės, mėlynojo svogūno griežinėliai ir šviežių petražolių šakelės. Taip paruoštos salotos yra puikus ir kiek neįprastas garnyras, kuris suteiks ypatingą skonį pagrindiniam patiekalui.

 


INGREDIENTAI:


•    2 didesni apelsinai;
•    1 nedidukas mėlynasis svogūnas;
•    Šakelė šviežių petražolių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Kelios Kalamata alyvuogės.


KAIP GAMINTI:


1.Apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į lėkštę, kurioje tieksite salotas.
2.Į ruošiamas salotas suberkite mėlynojo svogūno griežinėlius, smulkiai pjaustytas petražoles ir alyvuoges.
3.Salotas pagardinkite alyvuogių aliejumi bei druska, juodaisiais pipiriukais.

 

 

        

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

    Mano pirmoji knyga! :)