Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-14

Puikaus skonio, lengvai paruošiamas toks žiemiškas ir šventiškas užkandis.

Porcijos: 16 vidutinio dydžio suktinukų

 


 Sluoksniuotos tešlos suktinukų eglutė yra tikrai žiemiškas, lengvai paruošiamas užkandis, papuošiantis šventinį stalą ir suteikiantis jam naujų spalvų. Suktinukuose besislepiantys mėlynojo pelėsinio sūrio bei džiovintų pomidorų gabaliukai gardžiai sutaria su šviežiais špinatais, tad skonis iš tiesų puikus. Tokį užkandį patogu neštis tiek į svečius, tiek skanauti gamtoje šalia karštos arbatos puodelio.  

 


INGREDIENTAI:


•    2 nemielinės sluoksniuotos tešlos lakštai;
•    50 - 70 g mėlyno pelėsio sūrio;
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai;
•    30 g špinatų;
•    1 kiaušinis.


KAIP GAMINTI:


1.Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildykite ir lengvai pakočiokite.
2.Ant kiekvienos sluoksniuotos tešlos lakšto patrupinkite mėlynojo pelėsio sūrio, užberkite smulkintus špinatus ir saulėje džiovintus pomidorus. Susukite įdarytus lakštus.
3.Kiekvieną suktinuką aptepkite plaktu kiaušiniu ir supjaustykite vidutinio storio suktinukais. Kepimo skardoje (į ją įtieskite kepimo popierių) iš suktinukų suformuokite eglutę.
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min. Kepimo pabaigoje įjunkite vėjelį, kad lengvai apskrustų.

 

 

  

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 11 (15) Žiema 2014 :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK