Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-15

Lengvai paruošiama, puikaus skonio ir labai šventiškai paruošta kiaulienos nugarinė.

                                                                                 

 Kalėdiniai pietūs visada tokie ypatingi, ilgai laukti ir rūpestingai išmyluoti. Šalia mamos kepto milžiniško kalakuto, žalių salotų, traškių brusketų ir imbierinių sausainių, puikiai įsitaiso lengvai paruošiama, bet nepaprastai gardi kiaulienos nugarinė, įdaryta abrikosais. Tai tikras skonių džiaugsmas! Šis patiekalas skanus tiek tik ką ištrauktas iš orkaitės ir pristatytas kaip pagrindinis, tiek jau gerokai pravėsęs, supjaustytas riekutėmis ir patiektas kaip rimtai įdarytas ale vyniotinis.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    700 – 800 g kiaulienos nugarinės;
•    1 riekelė šviesios kvietinės duonos;
•    1 svogūnas;
•    Gabalėlis sviesto;
•    70 g kubeliais pjaustytų džiovintų abrikosų;
•    50 g mėlynojo pelėsio sūrio;
•    1 – 2 a. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnelio druskos, juodųjų pipiriukų;
•    2 – 3 a.š. medaus.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Paruoškite įdarą.  Apie 100 g kiaulienos nugarinės nupjaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Duonos riekelę supjaustykite nedidukais kubeliais ir lengvai apkepkite iki traškumo. Svogūną smulkiai supjaustykite ir lengvai apkekite gabalėlyje sviesto. Paruoštus mėsos, duonos, sūrio, džiovintų abrikosų kubelius, sumaišykite su svogūnu, juodaisiais pipiriukais, druska ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
2.Kiaulienos nugarinę supjaustykite taip, kad gautųsi  apie 1 – 2 cm storio “išklotinė”. Išorinėje jos pusėje peiliu lengvai įrėžkite rėželius ir įtrinkite žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų.
3.Vidinę paruoštos mėsos pusę ištepkite medumi bei padenkite storesniu sluoksniu įdaro. Mėsą suvyniokite, tvirtai suriškite virvele ir palikite kelioms valandoms šaldytuve.
4.Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite apie 1, 5 val. Kartas nuo karto patikrinkite, ar mėsytė jau minkšta. Kepimo pabaigoje galite įjungti vėjelį, kad gražiai apskrustų.

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 11 (15) Žiema 2014 :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK