Cukrinis Avinėlis - Kiaulienos nugarinė, įdaryta abrikosais ir mėlynojo pelėsio sūriu
Straipsnis sÄ—kmingai pridÄ—tas!
Paskelbta 2015-01-15

Lengvai paruošiama, puikaus skonio ir labai šventiškai paruošta kiaulienos nugarinÄ—.

                                                                                 

 KalÄ—diniai pietÅ«s visada tokie ypatingi, ilgai laukti ir rÅ«pestingai išmyluoti. Šalia mamos kepto milžiniško kalakuto, žalių salotų, traškių brusketų ir imbierinių sausainių, puikiai įsitaiso lengvai paruošiama, bet nepaprastai gardi kiaulienos nugarinÄ—, įdaryta abrikosais. Tai tikras skonių džiaugsmas! Šis patiekalas skanus tiek tik kÄ… ištrauktas iš orkaitÄ—s ir pristatytas kaip pagrindinis, tiek jau gerokai pravÄ—sÄ™s, supjaustytas riekutÄ—mis ir patiektas kaip rimtai įdarytas ale vyniotinis.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    700 – 800 g kiaulienos nugarinÄ—s;
•    1 riekelÄ— šviesios kvietinÄ—s duonos;
•    1 svogÅ«nas;
•    GabalÄ—lis sviesto;
•    70 g kubeliais pjaustytų džiovintų abrikosų;
•    50 g mÄ—lynojo pelÄ—sio sÅ«rio;
•    1 – 2 a. š. alyvuogių aliejaus;
•    Å½iupsnelio druskos, juodųjų pipiriukų;
•    2 – 3 a.š. medaus.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Paruoškite įdarÄ….  Apie 100 g kiaulienos nugarinÄ—s nupjaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Duonos riekelÄ™ supjaustykite nedidukais kubeliais ir lengvai apkepkite iki traškumo. SvogÅ«nÄ… smulkiai supjaustykite ir lengvai apkekite gabalÄ—lyje sviesto. Paruoštus mÄ—sos, duonos, sÅ«rio, džiovintų abrikosų kubelius, sumaišykite su svogÅ«nu, juodaisiais pipiriukais, druska ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
2.Kiaulienos nugarinÄ™ supjaustykite taip, kad gautųsi  apie 1 – 2 cm storio “išklotinÄ—”. IšorinÄ—je jos pusÄ—je peiliu lengvai įrėžkite rėželius ir įtrinkite žiupsniu druskos bei juodųjų pipirų.
3.VidinÄ™ paruoštos mÄ—sos pusÄ™ ištepkite medumi bei padenkite storesniu sluoksniu įdaro. MÄ—sÄ… suvyniokite, tvirtai suriškite virvele ir palikite kelioms valandoms šaldytuve.
4.OrkaitÄ™ įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepkite apie 1, 5 val. Kartas nuo karto patikrinkite, ar mÄ—sytÄ— jau minkšta. Kepimo pabaigoje galite įjungti vÄ—jelį, kad gražiai apskrustų.

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 11 (15) Žiema 2014 :)

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK