Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-12-16

Subalansuoti vaikams, bet labai tinka ir linksmiems tėvams :)

                                                           

 Iki taip laukiamų Kalėdų liko vos kiek daugiau nei savaitė, o kad laikas neprailgų savaitgalio rytus pasitinkame kepdami šventiškus blynus – rimtus senius besmegenius ir kiek padykusius briedžius! Beje, kaip smagu į šį procesą įtraukti Adelę, kuri ne tik maišo tešlą, įdėmiai stebi, kaip iškeptų blynų figūrėlės dėliojasi lėkštėse ir kartu su manimi juos papuošia mėlynėmis bei avietėmis.

 


INGREDIENTAI:


•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai miltų;
•    ½ stiklinės pieno;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis malto cinamono;
•    Kelių šaldytų mėlynių ar kitų apvalių uogyčių;
•    Kelių šaldytų aviečių/braškių;
•    Kelių juostelių šoninės;
•    Alyvuogių aliejus kepimui.

 

KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cinamoną, supilkite pieną ir maišykite tešlą blynams. Ji neturi būti tiršta. Paruoštą tešlą pagardinkite druska ir įpilkite šlakelį aliejaus.
2.Įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus kepkite pasirinktos formos blynus seniams besmegeniams ir briedžiukams.
3.Šoninės juostelės taip pat apkepkite.
4.Iš iškeptų formelių suformuokite senius besmegenius ir briedžius. Su uogomos bei šoninės juostelėmis papuoškite figūrėles.
5.Paskaninkite cukraus pudra ir patiekite su mėgstamais pagardais.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK