Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-12-17

Labai lengvai pagaminamas sūrio tortukas, kuris tikrai tinka ypatingoms Kalėdų akimirkoms.

                                            20 cm tortukas


 Nė nemirktelėjusi Kalėdų rytą galėčiau pradėti su dideliu puodeliu cinamonu kvepiančios kavos ir rimtu drūtu sūrio tortu. Tortu, kuris tikrai ne bet koks, o baltai šokoladinis ir šiek tiek avietinis, ir kurį paragavus net gali pajausti kalėdinių meduolių poskonį, kurį sukuria Lidl'o parduotuvėje rasti Belbake prieskoniai! Tortu, kuris tikrai tinka pačioms paskutinėms Kalėdų pasiruošimo akimirkoms, kai laiko lieka mažai, o be jo likti nesinori. Ir papuošti jam pakanka vos kelių eglės šakelių, kelių šaldytų spanguolių ir aviečių bei cinamono lazdelės.

 


INGREDIENTAI:


•    3 kiaušiniai;
•    ½ puodelio miltų;
•    1 arb. š. kepimo miltelių;
•    1 arb. š. Belbake prieskonių mišinio meduoliams;
•    4 arb. š. aviečių uogienės (skaniausią radau Lidl parduotuvėje, ne per daug saldi ir su grūdeliais);
•    Gabalėlis sviesto;
•    400 g plakamosios grietinėlės;
•    100 g balto šokolado;
•    500 g maskarponės;
•    2 arb. š. želatinos.


KAIP GAMINTI:


1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Kiaušinius išplakite, suberkite miltus, kepimo  miltelius, prieskonius meduoliams, sudėkite aviečių uogienę ir išmaišykite.
3.Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą išteptą sviestu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min. Iškepusį pagrindą palikite atvėsti.
4.Į nedidelį puodą supilkite 200 g grietinėlę ir ją įkaitinkite. Suberkite baltąjį šokoladą ir maišykite tol, kols jis ištirps. Palikite atvėsti.
5.Į atvėsusį grietinėlės ir šokolado mišinį įdėkite 400 g maskarponę. Maisto smulkintuvu išplakite iki vientisos masės.
6.Keliuose valg. š. karšto vandens ištirpinkite želatiną ir jį supilkite į grietinėlės bei maskarponės masę. Viską užpilkite ant iškepto torto pagrindo ir dėkite kelioms geroms valandoms į šaldytuvą.
7.Kambario temperatūros likusią grietinėlę ir maskarponę suplakite iki vientisos standžios masės ir aptepkite tortuką. Jei mėgstate saldžiau, į kremą nepamirškite įberti ir kelis šaukštelius cukraus.

 

 

#NuostabiaiPaprasta #Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @Lidllietuva

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK