8 užkandukai
Mano šaldymo kameroje visada galima atrasti pakelį kitą sluoksniuotos tešlos. Ne, dažnai jos nenaudoju, bet tomis progomis, kai reikia čia ir dabar ar, kai tiesiog dar laukia krūva kulinarinių bandymų, visada ją išsitraukiu. Tinka ne tik belaukiant draugų ar rengiant gimtadienio vaišes, bet ir Kalėdoms. Dar keli gabalėliai rūkytos lašišos, kelios šakelės rozmarinų, varškė ir puikus užkandis vos per penkias minutes paruoštas.
INGREDIENTAI:
• 4 nedideli lapeliai sluoksniuotos tešlos;
• 180 g varškės;
• 1 skiltelė česnako;
• Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
• Žiupsnis mėgstamų prieskoninių žolelių;
• Gabalėlis rūkytos lašišos;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai;
• Šviežio rozmarino šakelė.
KAIP GAMINTI:
1.Varškę pagardinkite smulkiai tarkuotu česnaku, druska, juodaisiais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite.
2.Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lapelį padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną jų ištepkite paruošta varške.
3.Ant varškės berkite lašišos ir džiovintų pomidorų gabalėlius, taip pat pagardinkite rozmarinu. Užlenkite sluoksniuotos tešlos gabalėlius.
4.Kepkite orkaitėje 180 laipsnių tempretaūroje apie 15 – 20 min., kol dailiai apskrus. Patiekite jau visiškai atvėsusius.