Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-12-17

Labai paprastai paruošiamas, bet tikrai nepaprastai skanus karpio variantas šventėms.

                                                                

 Jau daugelį metų karpis yra mūsų antros Kalėdų dienos patiekalas, už kurį visada atsakingas tėtis. Dar iš vaikystės pamenu, kaip grįžęs su didžiausia rasta žuvimi turguje ar parduotuvėje, skubėdavo jos valyti ir prieskoniuoti, kaip nekantriai laukdavo, kol ji iškeps, o iškepus akimirksniu visus sukviesdavo prie stalo. Šiais metais nutariau pakeisti tradiciją ir pabandyti pati iškepti karpį – kiek kitokį, šiek tiek su tėčio patarimais, šiek tiek su savomis improvizacijomis – tokį, kuris lengvai nustebintų , bet neleistų užtrukti virtuvėje. Ir, manau, man pavyko! Paruošti patį karpį užtruksite vos penkias minutes, likusį laiką jis tiesiog keps orkaitėje. Dar prireiks gerų 20 minučių virtuvėje, kol pagaminsite tris pagardus ir viskas, šeima tikrai paprašys pakartoti! O, žinote, kur rasti skaniausius karpius prieš Kalėdas? Lidl! Čia jie būna nešaldyti, išvalyti, paruošti kepti, tikrai dailūs ir įvairių dydžių, tad belieka išsirinkti labiausiai patinkantį, pasirinkti norimus prieskonių derinius, sugalvoti, ar bus įdarytas, ar ne, ir viskas - tikrai paprasta.

 


KARPIO RECEPTAS:
INGREDIENTAI:


•Karpis;
•Geras žiupsnis juodųjų pipirų;
•Geras žiupsnis druskos;
•1 geltonoji citrina;
•1 laimas;
•Kelios šakelės šviežių kalendrų;
•Kelios šakelės šviežių čiobrelių;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Kelios šakelės šviežio svogūno.


KAIP GAMINTI:


1.Švaraus ir paruošto karpio vidų padruskinkite ir papipirinkite. Į vidų pridėkite kalendros, čiobrelių bei šiek tiek citrinos ir laimo skiltelių.
2.Paruoštą karpį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30 – 40 min.
3.Iškepusį karpš papuoškite likusios citrinos ir laimo griežinėliais, smulkintomis kalendromis bei svogūnų laiškais.

 

 

KEPTOS ORKAITĖJE DARŽOVĖS
INGREDIENTAI:


•Kelios paprikos;
•Kelios morkos;
•Keli mėlynieji svogūnai;
•Keli vyšniniai pomidorai;
•Keli valg. š. alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis džiovintų čiobrelių;
•Šakelė šviežių rozmarinų.


KAIP GAMINTI:


1.Visas daržoves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2.Pagardinkite jas alyvuogių aliejumi, druska bei džiovintais čiobreliais. Suberkite į kepimo skardą ir uždėkite rozmarino šakelę.
3.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje kartu su žuvimi.


KEPTŲ BUROKĖLIŲ IR APELSINŲ PAGARDAS
INGREDIENTAI:


•Keli burokėliai;
•Avokadas;
•1 – 2 apelsinai;
•Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis  džiovintų čiobrelių;
•Sauja pistacijų riešutų.


KAIP GAMINTI:


1.Burokėlius nuplaukite, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 – 50 min., kol suminkštės. Palikite atvėsti. Vėliau nulupkite ir supjaustykit vidutinio dydžio gabalėliais.
2.Nuluptą avokadą ir apelsinus taip pat supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
3.Paruoštus avokadus, burokėlius bei apelsinus sudėkite į dubenį. Pagardinkite druska, čiobreliais, taip pat alyvuogių aliejumi. Užberkite pistacijų ir išmaišykite.

 

MORKŲ IR AVINŽIRNIŲ PAGARDAS
INGREDIENTAI:


•Kelios didesnės morkos;
•1 skardinė avinžirnių (tinka ir virti);
•Šakelė šviežių petražolių;
•Keli švieži svogūnų laiškai;
•Žiupsnis druskos;
•Keli arb. š. alyvuogių aliejaus;
•Keli arb. š. citrinos sulčių;
•Keli arb. š. medaus.


KAIP GAMINTI:


1.Morkas stambiai sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais.
2.Į dubenį suberkite morkas, smulkiai pjaustytas petražoles ir svogūnų laiškus.
3.Alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir medų sumaišykite iki vientisos masės.
4.Paruoštą padažą supilkite ant morkų ir avinžirnių, pagardinkite viską druską ir rankomis šiek tiek paspausdami tarp pirštų išmaišykite.

 

#Lidl_Partneryste

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK