Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-12-21

Sauainiai be cukraus, bet kvepia cinamonu, tokie lengvai kalėdiniai ir puikiai tinkantys vaikams :)

                                                                                        

 Kai belaukiant švenčių namai pavimpa kepiniais aplinkui tampa taip jauku ir šilta! Ir visai nesvarbu, ar kepa močiutės gardusis pyragas, ar mamos bandelės, ar tiesiog per kelias minutes pagaminti sausainiai, skirti patiems mažiausiems. Be cukraus, be jokių piktų ingredientų, tokie paprasti, bet gardūs. Jei tikrai yra puikūs! Saldžioji bulvė suteikia natūralaus saldumo, o cinamonas – lengvą kalėdinį aromatą. Jei mažylis didesnis, galima įberti ir malto imbiero, muskato, kardamono ar gvazdikėlių, kad kalėdinė dvasia dar labiau sustiprėtų ir namai pakviptų tikrais imbieriniais sausainiais, tik šiek tiek kitokiais, vaikiškais.  

 


INGREDIENTAI:


•    1 didesnė saldžioji bulvė;
•    1 puodelis miltų;
•    ½ arb. š. kepimo miltelių;
•    1 valg. š. sviesto;
•    Žiupsnelis cinamono.

 


KAIP GAMINTI:


1.Nuluptą bulvę išvirkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
2.Saldžiosios bulvės tyrelę sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, gabalėliu minkšto sviesto. Tešlą pagardinkite cinamonu.  
3.Išminkykite tešlą. Tešla turi nelipti tarp pirštų, tad jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų, bet ne per daug, kad sausainių skonis netaptų labai miltinis. Tešlą iškočiokite ir formuokite norimo dydžio bei formos sausainius.
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol gražiai lengvai apskrus ir taps traškūs.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK