Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-04-05

 Labai dažnai paruošti skanią, maistingą ir subalansuotą priešpiečių dėžutę užtrunka vos keletą minučių. Tikrai. Ir nėra čia jokios paslapties. Tereikia iš anksto apgalvoti tokius pasirinkimus, kurie būtų nesudėtingi ir lengvai paruošami. O tam puikiai tinka įvairūs lavašo suktinukai! Šiuos kaip tik pasirinkau mūsų su Adele labai netikėtam mergaitiškam piknikui balkone. Nors Adelė valgo jau daugelį daržovių, tačiau žalumynus vis dar ragauja labai nedrąsiai bei nepatikliai. Tad nutariau šiek tiek pagudrauti saują smulkintų špinatų įsukdama į suktinukus. Tikėjausi, kad mažiems pirštukams taip patiks juos skanauti, jog bus pamiršta apie juose esančius špinatus, bet mažoji gudragalvė vis tiek pergudravo mane išrankiodama visus lapelius. Juokiausi ir mintyse jau ruošiau naują planą, kaip tuos žalumynus paversti draugais :)

 


Lavašo suktinukai su avokado užtepu, paprika ir špinatais


INGREDIENTAI:


•     1 avokadas;
•    Žiupsnelis druskos, citrinpipirių arba tiesiog juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    ½ lavašo;
•    ½ saldžiosios paprikos;
•    Sauja šviežių špinatų.


KAIP GAMINTI:


1.Avokado minkštimą sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis.
2.Paruoštu avokado užtepu aptepkite lavašą. Suberkite smulkiai pjaustytus paprikos kubelius ir smulkintus špinatus.
3.Susukite lavašą ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.


Keptos saldžiosios bulvės


INGREDIENTAI:


•    1 didesnė saldžioji bulvė;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis Provanso žolelių ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių.


KAIP GAMINTI:


1.Bulvę nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2.Bulvių griežinėlius pagardinkite alyvuogių aliejumi bei pasirinktomis prieskoninėmis žolelėmis.
3.Kepkite paruoštus griežinėlius 180 – 200 laipsnių oprkaitėje apie 15 min., kol jie suminkštės. Palikite atvėsti.


Vaisių vėrinukai


INGREDIENTAI:


•    ½ banano;
•    ½ kriaušės;
•    Sauja vynuogių.


KAIP GAMINTI:


1.Bananą ir kriaušę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2.Ant medinių iešmelių suverkite banano, kriaušės gabalėlius bei vynuoges.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK