Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-04-27

Lengvai pagaminami bei puikaus skonio blyneliai visai šeimai.

                                         

 Mano virtuvėje bulvių ir špinatų galima rasti visada. Ir tikrai nieko keisto, kai visai ne kartais šis duetas visu gražumu pasirodo ant pietų stalo virsdamas nepaprasto skonio šilkine bulvių koše, sočiomis bei maistingomis salotomis ar kiek neįprastais blyneliais. Pastarieji tikrai puikūs! Jų gaminimo procese gali dalyvauti ne tik mamos ar tėčiai, bet ir mažieji šeimos nariai, nes minkyti bulvių tešlą visada yra smagu, o skonis toks geras, kad net špinatams griežtą ne pasakiusiems nevalgiukams jie tikrai nemaišys.  

 


INGREDIENTAI:


•    4 vidutinio dydžio bulvės;
•    50 ml pieno;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnis druskos;
•    Dvi didelės saujos špinatų;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai smulkintų džiūvėsių.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nuskuskite ir išvirkite. Dar karštas sugrūskite ir pagardinkite pienu, gabalėliu sviesto bei druskos.
2.Įkaitinkite keptuvę, įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite šiek tiek smulkintus špinatus. Kelias minutes maišant apkepkite, kad jie suminkštėtų.
3.Paruoštus špinatus sudėkite į bulvių masę, suberkite kietąjį sūrį, išmaišykite ir formuokite norimo dydžio blynelius.
4.Blynelius dėkite į kiaušinio plakinį ir į džiūvėsius. Paruoštus juos kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 min. Patiekite su jogurtu ar grietine.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK

    Mano pirmoji knyga! :)