Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-08-30

Puikūs sausainiai mažiesiems skanautojams, be cukraus, be kiaušinių.

                                                                             

 

 Kai rudens derlius su nekantrumu laukia kada atsidurs pintinėse, metas džiuginti mažuosius puikiais cinamoniniais moliūgų sausainiais! Be cukraus ir be kiaušinių, bet su bananais, kokoso drožlėmis bei moliūgų sėklomis. Tik iškepti šie sausainiai būna traškūs ir trapūs, palaukus kelias valandas suminkštėja, todėl tinka net ir ne visai patyrusiems ragautojams, tik jiems nereikėtų dėti moliūgų sėklų, kad neužspringtų. Geros penkios minutės ir namai pradeda kvepėti kepiniais!

 


INGREDIENTAI:


•300 ml moliūgų tyrės (tiesiog virtas ir sutrintas iki vientisos masės moliūgas);
•1 bananas;
•Gabalėlis sviesto;
•6 - 8 valg. š. trintų avižinių dribsnių (masė turi gautis tiršta);
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•Didesnė sauja moliūgų sėklų;
•Sauja kokoso drožlių
•Žiupsnis cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Moliūgų tyrę sutrinkite su bananu. Įmaišykite ištirpinto sviesto.
2.Suberkite smulkintus avižinius dribsnius bei kepimo miltelius. Išmaišykite ir palikite kelioms minutėms tešlą, kad išbrinktų avižos.
3.Į tešlą įmaišykite moliūgų sėklas, kokoso drožles ir viską pagardinkite cinamono.
4.Su šaukštu formuokite norimo dydžio sausainius tiesiai į kepimo indą su kepimo popieriumu.
5.Sausainius kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol dailiai apskrus.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK