Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-10-15

Puikaus skonio, lengvai pagaminami, maistingi ir labai tinkantys mažoms rankytėms.

12 mažų keksiukų

 

 Iki Adelės primaitinimo mūsų namai dažnai kvepėdavo saldžiais keksiukais. Mažai damus tapus rimta ragautoja jie ir toliau kvepia kepiniais, tik vis dažniau – iš daržovių. Sveikesniais, sotesniais, tinkančiais ne tik užkandžiauti namuose, bet ir kelionėje, o kartais virstančiais ir kiek kitokia pietų idėja. Cukinijų keksiukais su mocarela kaip tik tokie.

 


INGREDIENTAI:


•    Gabalėlis sviesto;
•    2 didesnės saujos špinatų;
•    1 vidutinio dydžio cukinija;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    2 kiaušiniai;
•    130 g mocarelos;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•    Nedidelė saujelė moliūgų sėklų.


KAIP GAMINTI:


1.Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą ir, kai jis išsilydis, sumeskite špinatus. Kartas nuo karto pamaišydami lengvai apkepkite, kol špinatai suminkštės.
2.Stambiai sutarkuokite cukiniją. Tarkius nusunkite ir suberkite į keptuvę su špinatais. Pagardinkite druska, pipirais ir lengvai apkepkite. Palikite atvėsti.
3.Kiaušinius išplakite su smulkiai pjaustytais mocarelos gabalėliais ir kietuoju sūriu. Sudėkite paruoštą špinatų bei cukinijos masę. Išmaišykite.
4.Paruoštą masę dėkite į mažų keksiukų formeles. Kiekvieną jų apibarstykite moliūgų sėklomis.
5.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK