Kokia gi vaikystė be vaflių! Bet nebūtinai jie turi būti saldūs - kartais net labai skanu suvalgyti kiek neįprastus, sočius ir labai bulvinius vaflius, kuriuose slepiasi ne tik paprastos, bet ir saldžiosios bulvės. O kur dar morkos ir kietasis sūris! Tikrai rimtas derinys tiek pietums ar vakarienei, tiek bėgant į laiką ar ruošiantis į kelionę. Ir dar! Jie patinka ne tik mažiems, bet ir dideliems, tad galite nustebinti visą šeimą.
INGREDIENTAI:
•2 saldžiosios bulvės;
•3 paprastos bulvės;
•1 morka;
•2 kiaušiniai;
•3 valg. š. miltų;
•Keli valg. š. smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•Žiupsnis druskos;
•Gabalėlis sviesto.
KAIP GAMINTI:
1.Nuluptas bulves bei morką smulkiai sutarkuokite.
2.Išplakite kiaušinį ir jį supilkite į tarkius. Išmaišykite.
3.Berkite miltus, kietąjį sūrį bei druską. Išmaišykite.
4.Įkaitinkite vaflių keptuvę. Prieš kiekvieną kepimą įdėkite gabalėlį sviesto. Į vaflinę dėkite tešlos ir kepkite apie 2 - 3 minutes, kol vafliai bus iškepę. Patiekite su grietine, mėgstamais žalumynais. Puikiai tinka ir su keptu kiaušiniu.