Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-02-02

Nepaprastai gardžios ir ypatingai pagyvinančios patiekalus - šios salotos tikras agurkų rojus. 

                                                                  

 Agurkų kimchi arba pačios skaniausios azijietiškos salotos, kurias nepaprastai lengva įsimylėti vos paragavus – lengvai aštrios ir saldžios vienu metu, su traškiais agurkais, sultingos ir tokios, kurias begalo sunku sustoti valgyti. Jos puikiai dera kaip išskirtinis garnyras arba tiesiog vienos ar su biriais ką tik išvirtais ryžiais.  P.S. Taip paruoštus agurkus galima uždaryti stikliniame inde ir laikyti visą savaitę – puikus azijietiškas skonis visos savaitės nuotykiams virtuvėje. 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
2 dideli agurkai; 
1 svogūnas;
Kelios skiltelės česnako;
Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų; 
Keli arb. š. druskos; 
¼ puodelio ryžių acto;
¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
2 – 3 arb. š. smuulkintų džiovintų aitriųjų paprikų; 
2 – 3 arb. š. cukraus;
Sezamo sėklų. 
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Agurkus supjaustome griežinėliais ir apibarstome druska. Paliekame trumpam. Kai išssikleis agurkų skystis, jį tiesiog nupilame. 
2.Supjaustome griežinėliais svogūną bei pasmulkiname svogūnų laiškus. 
3.Į indą su paruoštais agurkais beriame svogūnus, svogūnų laiškus bei įtarkuojame česnaką. 
4.Pilame ryžių actą, alyvuogių aliejų, beriame aitriąsias paprikas bei cukrų. Taip pat sezamo sėklas. Viską išmaišome. Galima skanauti iškart, bet jos dar skanesnės būna pastovėjusios valansą kitą ar net per naktį šaldytuve. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK