Šįvakar įkišusi nosį į šaldytuvą, iškart supratau, kad to ko noriu tikrai nėra, gal ir nelabai žinau, ko noriu, na to-o-o-o kažko-o-o-o, kas būtų skanu. Ir jau rimtai pagalvojau, kad vakarienei manęs laukia tik gražgarstės, bet čia taip netikėtai maloniai už akių užkliuvo tarp uogienių saugiai pasislėpęs grūdėtos varškės indelis (ačiū vyrui, kuris pamiršo, kad prieš kelias dienas ją pirko pusryčiams, dabar ji mano!). Įpjausčiau dar kelis saulėje džiovintus pomidorus ir garsiai pareiškiau, kad vakarienė išgelbėta, o šis eksperimentas labiau nei vykęs! :) Ir kaip gali būti kitaip, kai skonis puikus, o jam išgauti prireikė vos trijų ingredientų ir lygiai tiek pat minučių.
INGREDIENTAI:
• 70 g gražgarsčių;
• 200 g grūdėtos varškės;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai;
• Žiupsnelis druskos bei juodųjų pipiriukų;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Lėkštėse išdėliokite gražgarstes, sudėkite grūdėtą varškę ir gabaliukais pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
2.Salotas pagardinkite alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių užpilu. Apibarstykite druska bei juodaisiais pipiriukais. Šalia tinka mėgstama duonelė ir kokia gero vyno taurė... :)