Šį puikiai tarpusavyje derantį derinį išbandžiau visai netikėtai, kai po vieno vakarėlio šaldytuve liko vienišas avokadas, tokie keli nuliūdę vyšniniai pomidoriukai, kurie nebepateko į vieno kąsnio užkandukų draugiją, ir mocarelos gabalėlis. Nepamirštam ir gražgarsčių, kurios taip pat pūpsojo vis dar ir neišpakuotos. Vos keturi ingredientai ir aš jau galėjau mėgautis fantastiško skonio salotomis :) Beje, jos puikiai įsitaiso avokado puselėse, tad tikrai nebūtina pateikti dubenyje ar lėkštėse, juk taip kur kas įdomiau :)
INGREDIENTAI:
• 1 avokadas;
• Sauja gražgarsčių;
• Keli vyšniniai pomidoriukai;
• Gabalėlis mocarelos;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnelis druskos, pipirų.
KAIP GAMINTI:
1.Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir visą minkštimą.
2.Avokado minkštimą, mocarelą supjaustykite kubeliais. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis.
3.Viską sumaišykite su gražgarstėmis, pagardinkite alyvuogių aliejumi, šlakeliu citrinų sulčių bei druska, pipirais.