Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-04-19

 

 

Nepaprastai gardžios, lengvai paruošiamos, traškios, kupinos skirtingų skonių ir tikrai sočios. 

                                                          


  Pasiruošę lengvai traškiems, sotiems, pikantiškiems ir nepaprastai skaniems savaitgalio nuotykiams? Susipažinkite, keptos duonos salotos su avinžirniais, karštai rūkytomis dešrelėmis, rūkytu varškės sūriu bei poru - salotos, kurios tikrai nepaliks abejingų ir savaitgalį karaliaus daugelio namuose. Šioms salotoms rinkausi šviesią Bočių duoną - raikytą, tradicinio kepalo formos, tolygiai porėtą ir su lengvu kmynu poskoniu bei aromatu. Ji tobulai tinka paruošti traškius duonos skrebučius orkaitėje, bet kurių šios duonos salotos tikrai nebūtų tokios, kokios yra dabar.

 



INGREDIENTAI:


•350 g "Gardėsis" Bočių šviesios duonos;
•Žiupsnis druskos;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•Ryšulėlis šviežių čiobrelių;
•200 g karštai rūkytų medžiotojo dešrelių;
•1 poras;
•150 g rūkyto varškės sūrio;
•250 g konservuotų avinžirnių;
•3 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•1 - 2 arb. š. medaus;
•1/2 citrinos

KAIP GAMINTI:


1.Duonos riekes supjaustome kubeliais, juos pagardiname druska, alyvuogių aliejumi ir šviežiais čiobreliais. Paruoštus duonos kubelius dedame į 180 laipsnių orkaitę 10 - 15 minučių, kol apskrus.
2.Į dubenį beriame duonos skrebučius, dedame pjaustytas ir lengvai apkeptas dešreles, kubeliais pjaustytą varškės sūrį bei poro griežinėlius, taip pat suberiame avinžirnius.
3.Pasiruošiame padažą - į puodelį pilame alyvuogių aliejų, dedame medų bei įspaudžiame citrinos sultis. Viską gerai išmaišome.
4.Padažą pilame ant salotų ir viską išmaišome.

 

 

Reklama | Fazer 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK