Liko tik mėnesis iki vasaros. Iki tų basų kojų pievoje, smagių pasitaškenimų ežere, šilto lietaus, pajūrio vėjo, pirmųjų žemuogių ir... puikaus špinatų derliaus mamos darže. Kartais jis būna anksčiau, kartais vėliau, bet vi-sa-da taip gera ir nuostabu pabudus ryte skubėti prisiskinti šviežių lapelių. Gamintis kokteilius. Užtepėles. Įdaryti lietinius blynus arba vištienos suktinukus. Ir, žinoma, salotas! Šios su pievagrybiais ir žemės riešutais yra tikrai puikios. Tokios labai lengvos, grakščios ir gero skonio. Verta išbandyti ir pamėgti :)
INGREDIENTAI:
• 70 g špinatų;
• 125 g šviežių pievagrybių;
• Gabalėlis sviesto;
• Keli griežinėliai raudonojo svogūno;
• Sauja kepintų žemės riešutų (smulkintų);
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Šlakelis citrinos sulčių.
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų.
KAIP GAMINTI:
1.Nulupkite pievagrybius ir supjaustykite griežinėliais. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipiriukais. Juos lengvai apkepkite svieste.
2.Kelis svogūno griežinėlius taip pat apkepkite svieste.
3.Lengvai apkeptus pievagrybius, svogūno griežinėlius sudėkite kartu su špinatų lapais. Apiberkite kepintais žemės riešutais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Jei reikia, dar galite pagardinti druskyte. Patiekite su mėgstama duonele.