Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-04-20

Nepaprastai gardžios ir turtingos savo skoniu, spalvomis ir, žinoma, vitaminais.

                                                                       

 

 Pavasaris pats puikiausiais metas palepinti save lėkšte traškių sultingų sultenių, kurios pasižymi maistingumu ir tikra vitaminų gausa. Šių neįprastų salotų lapeliuose yra triskart daugiau vitamino C nei kitose salotose, taip pat netrūksta vitaminų B1, B2, K, P, E, eterinių aliejų, tokių mineralinių medžiagų, kaip kalis, kalcis, geležis. Sultenės yra švelnaus, lengvai riešutinio skonio, todėl dažniausiai naudojamos ruošti įvairias salotas su daržovėmis, vaisiais, gardinti mėsos, makaronų, picos patiekalus, naudoti trintiems kokteiliams ar tiesiog papuošti mėgstamus pilno grūdo duonos sumuštinius. Kol dar šviežių sultenių lengva rasti kiekvienoje parduotuvėje, pasigaminkime tikrai pavasariu kvepiančias spalvotas salotas su avokadais ir mango.

 


INGREDIENTAI:


•    Pora saujų sultenių;
•    1 avokadas;
•    ½ - 1 mango;
•    Keli vyšniniai pomidorai;
•    2 a.š. kepintų smulkintų žemės riešutų;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Šlakelis balzamiko padažo;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Į lėkštes sudėkite sultenes.
2.Sudėkite avokado bei vyšninių pomidorų griežinėlius, taip pat mango gabalėlius.
3.Suberkite kepintus žemės riešutus.
4.Paruoštas salotas pagardinkite druska, balzamiko padažu, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Patiekite su mėgstamos duonos babandele.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK