Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-08-18

Pomidorų sezonui jau spėjus smagiai įsibėgėti būtina išbandyti šias aštrias jų salotas.

                                                                      

 

 Vasarą visada grįžusi namo pas tėvus skubu į šalia už namo įsitaisiusį daržą. Nediduką tokį. Su vos keliomis lysvėmis, kuriose pūpso morkos, burokėliai, moliūgai, cukinijos, visas glėbys įvairiausių žalumynų ir kitų gėrybių. Yra ir šiltnamis. Lygiai toks pats nedidukas, bet jame puikiai auga agurkai, paprikos, pomidorai. Dabar kaip tik jų laikas, kai gali per kelias minutes prisiskinti pilną pintinę šių raudonskruosčių ir mėgautis vis naujais skoniais. Dar neragautais ir nespėtais išbandyti. Kad ir su naminiais aštriais skrebučiais. Skonis tikrai maloniai nustebina! Žinoma, tokias salotas reikia skubėti valgyti, nes skrebučiai pomidorų draugijoje neišlieka ilgai traškūs. Bet ir laukti nėra ko, šios salotos puikios!

 


INGREDIENTAI:


•    Kelių riekių šviesios duonos skrudinimui (išbandžiau "Toste Spelta" duoną skrudinimui, ji puiki ir daug sveikesnė!);
•    2 arb. š. alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnio druskos;
•    Žiupsnio Kajeno pipirų;
•    Saujos smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
•    Gabalėlio sviesto;
•    4 –  6 didesnių pomidorų;
•    2 – 3 arb. š. balzamiko padažo;
•    Kelių šviežių bazilikų.


KAIP GAMINTI:


1.Pasiruoškite duonos skrebučius. Duonos riekes suplėšykite vidutinio dydžio gabalėliais, kuriuos pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska, Kajeno pipirais bei tarkuotu kietuoju sūriu. Išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir gabalėlyje sviesto apkepkite paruoštus duonos trupinius. Juos taip pat galite kepti ir orkaitėje.
2.Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis.
3.Pjaustytus pomidorus sumaišykite su paruoštais duonos skrebučiais. Salotas pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu ir šviežiais bazilikais.

 

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK