Vos prieš porą mėnesių bolivinė balanda visai nesikuklindama ėmė ir atrado kelią tiesiai į mano širdį ir virtuvę. Pirmiausia, į širdį. Kai vieno susitikimo su draugėmis metu mano lėkštėje pasirodė šios kruopos, supratau, kad meilė iš pirmo žvilgsnio galioja ir joms! Tikrai! Valgiau ir gėrėjausi, gėrėjausi ir toliau valgiau, nebuvo net kada šnekučiuotis. Prisimenu, tą dieną namo grįžau ne tuščiomis, o su pakeliu bolivinės balandos. Netrukus mano virtuvėje šios kruopos pradėjo tiesiog karaliauti dažnausiai demonstruodamos save įvairiose salotose su šviežiomis daržovėmis bei įvairiausiais sūriais. Tobulos! Skanios ir maistingos, greitai paruošiamos ir tikrai neįnoringos. O su kepta lašiša, avokadu ir vyšniniais pomidorais - tiesiog karališkos!
INGREDIENTAI:
• ½ stiklinės kynvos arba bolivinės balandos;
• 1 avokado;
• Saujos vyšninių pomidorų;
• 150 – 200 g keptos lašišos;
• Žiupsnio druskos, juodųjų pipirų;
• 1 – 2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
• ½ citrino sulčių;
• Žiupsnio šviežių petražolių ar kitų mėgstamų žalumynų.
KAIP GAMINTI:
1.Į puodą, kuriame virs bolivinė balanda, įpilkite 1 stiklinę vandens ir suberkite kruopas. Kai vanduo užvirs, šiek tiek sumažinkite kaitrą ir virkite dar apie 15 minučių. Kruopoms išvirus palikite dar kelias minutes sugerti likusį vandenį.
2.Avokadą supjaustykite vidutinio storio juostelėmis, o vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
3.Jei neturite keptos lašišos, tuomet gabalėlį žalios lašišos filė paprieskoniuokite druska, citrinpipiriais ir iškepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi arba sviestu.
4.Išvirtas kruopas suberkite į lėkštes, kuriose patieksite salotas. Sudėkite pjaustytą avokadą, vyšninius pomidorus bei lašišą.
5.Paruoškite padažą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis bei pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Užpilkite ant ruošiamų salotų. Apibarstykite smulkintais žalumynais.