Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-03-04

Fantastiškos salotos, tikras atradimas, kai norisi greitai, skaniai ir labai maistingai.

                                                                                     

 

 Kai Kaziuko mugė jau aplankyta, medinių šaukštų ir skanių barankų nusipirkta, viskas, oficialiai jau tikrai pavasaris! Pavasaris mintyse, gamtoje, drabužių spintoje, skaitomose knygose, muzikos garsuose, net virtuvėje. Taip lengvai ir nerūpestingai. Svarbu, kad lėkštėje būtų kuo daugiau žalios spalvos! Špinatai, agurkas, avokadai, dar moliūgų sėklos čia labai tinka. O jei dar gera sauja virtų avinžirnių ir bolivinių balandų, tai puikaus skonio ir labai maistingos salotos vakarienei garantuotos. Tokios salotos puikiai tinka ir mažiems puotautojams, tik greičiausiai teks išimti špinatus. Bent jau man taip ir nutiko. Adelė jų žalių tiesiog nevalgo, tai į jos vakarienės lėkštę subėriau avinžirnius, bolivines balandas, moliūgų sėklas, supjausčiau nedideliais kubeliais avokadą ir šiek tiek vis dar jos nepamilto agurko. Šlakelis moliūgų aliejaus ir viskas, visa šeima prie vakarienės stalo.

 


INGREDIENTAI:


•    2 saujos špinatų;
•    ½ puodelio virtų bolivinių balandų kruopų;
•    ½ virtų avinžirnių;
•    1 avokadas;
•    1 nedidelis agurkas;
•    Sauja moliūgų sėklų;
•    1 arb. š. chia sėklų;
•    Keli valg. š. alyvuogių aliejaus (galite rinkis ir alyvuogių aliejų su aitriosiomis paprikomis);
•    ¼ citrinos sulčių;
•    Žiupsnis druskos;
•    Žiupsnis aitriųjų paprikos dribsnių.

 

KAIP GAMINTI:


1.Į lėkštes suberkite špinatus, sudėkite virtas bolivines balandas, avinžirnius, griežinėliais pjaustytą agurką bei avokadus. Pagardinkite chia sėklomis. Suberkite moliūgų sėklas.
2.Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, pagardinkite druska bei aitriųjų paprikų dribsniais. Apšlakstykite salotas.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK