Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-04-28

Fantastiškos salotos, kaip tik lengviems vakarams ar pietums.

                                                                           


 Neseniai mano namų virtuvėje vietą sau išsikovojusios bulguro kruopos yra dar vienas tų skanių atradimų, kai norisi bandyti, ragauti ir atrasti vis kitas skonio galimybes. Jei iki šiol šias kruopas rinkausi kaip puikų garnyrą, tai pasirodo jos dar gali būti ir ne ką mažiau puikios salotos. Sočios ir tikrai maistingos. Su kepta vištiena ir baklažanais, su sauja avinžirnių ir šlakeliu citrinos sulčių. Čia viskas taip dera, visi skoniai tarpusavyje susipina sukurdami nepaprastai gerą derinį, kad betrūksta tik mėgstamo vyno taurės, kurios pusę galima spėti išgerti ir begaminant vakarienę.

 

 

INGREDIENTAI:


•    400 g vištienos filė;
•    Žiupsnis kumino;
•    Žiupsnis saldžiosios paprikos;
•    Žiupsnis kario;
•    2 – 3 skiltelės česnako;
•    Gabalėlis sviesto arba aliejaus kepimui;
•    1 baklažanas;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Sauja konservuotų arba virtų avinžirnių;
•    ½ puodelio bulguro kruopų;
•    Sauja šviežių petražolių;
•    1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
•    ½ citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagardinkite kuminu, saldžiąją paprika bei kariu. Susmulkinkite česnako skilteles.
2.Įkaitintoje keptuvėje su gabalėliu sviesto apkepkite vištienos gabalėlius kartu su dalimi smulkintų česnakų. Viską išimkite iš keptuvės.
3.Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, kuriuos taip pat apkepkite keptuvėje su likusiais česnako gabalėliais, kol suminkštės. Nepamirškite įdėti ir gabalėlio sviesto.
4.Išvirkite bulguro kruopas.
5.Į dubenį sudėkite keptus vištienos ir baklažano gabalėlius, virtas bulguro kruopas, avinžirnius, viską pagardinkite smulkintomis petražolėmis, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Jei reikia, pabarstykite druskos bei juodųjų pipirų. Patiekite dar šiltas.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK