Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-06-07

Lengva idėja tinkanti tiek vėlyviems pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei.

                                                                                          

 

  Grikiai visada yra geras pasirinkimas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jie ne tik tikri sveikuoliai su savyje glūdinčiomis maistingomis medžiagomis, lengvai bei greitai paruošiami, bet ir dera su daugybę skirtingų ingredientų, tad yra draugiški naujoms bičiulystėms su tuo, kas yra šaldytuve, virtuvės spintelėse ar dar nespėtame iškrauti pirkinių krepšyje. Ir jei skanių eksperimentų sukūryje šalia jų atsiduria ponas Bendiktas, net nelieka abejonių, kad laukia kažkas labai gardaus, net šiek tiek ypatingo.

 


INGREDIENTAI:


•    2 kiaušiniai;
•    Didesnė sauja pievagrybių;
•    ½ nedidelio mėlynojo svogūno;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnis druskos, mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių;
•    Sauja vyšninių pomidorų;
•    Sauja daigintų saulėgrąžų daigų (tinka ir kiti mėgstami žalumynai);
•    Stiklinė virtų grikių.


KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinius išvirkite be lukštų.
2.Pievagrybius nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliasis ir lengvai apkepkite svieste kartu su smulkintu mėlynuoju svogūnu. Pagardinkite druska bei prieskoninėmis žolelėmis.
3.Kai baigs kepti pievagrybiai, sudėkite vyšninius pomidorus ir taip pat lengvai apkepkite.
4.Į lėkštės sudėkite grikius (skaniausia, kai jie būna dar šilti, neseniai virti), apkeptus pievagrybius, vyšninius pomidorus, saulėgrąžų daigus bei Benedikto kiaušinius. Galite pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus. Patiekite.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK