Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-02-04

Lengvas, paprastas, bet neprastas ir skaniausias tik ką iškeptas su mėgstamais ledais.

20 cm tortukas


  3 mėnesiai laimės. Laimės, į kurią telpa plati mažosios šypsena, švelnūs prisilietimai, garsūs gugavimai ir vis stiprėjantys pasispardymai, pasaulio stebėjimas iš mamos rankų, net pirmieji ožiukai ir išmoktas klykavimas. 3 mėnesiai, kai įgyjau patį svarbiausią statusą savo gyvenime – tapau mama. Mama mažo stebuklo, kuris apvertė gyvenimą 360 laipsnių kampu ir  vis dar kaskart jį apsuka iš naujo. Per tiek laiko dar tikrai neišmokau kantrybės, kurios pasirodo man labai trūksta, bet uoliai mokausi. Tos kantrybės, kai iki begalybės norisi miego, o negali, kantrybės, kai mažutės irzuliukai lenda į priekį ir, rodos, niekas nebegelbėja, kad juos pakeistų šypsena, kantrybės, kai  ryte pasidarytas aviečių arbatos puodelis taip ir lieka stovėti iki vakaro, kantrybės, kai pietukų miegas visai nesimiega savo lovelėje ir kaskart, dažniausiai nepaisant oro, išeini apsukti tuos pačius ratus dvi valandas, o dažniausiai net ilgiau... Ir tikrai, motinystė mus moko to, ko iki to laiko neturėjome! Taip, mano pirmoji pamoka – kantrybė. Ir besimokydama jos, beugdydama šį jausmą,  gražių apvalių 3 mėnesių proga iškepiau lengvą karamelinį obuolių pyragą, pažadus tęsiu, noriu, nuotraukose matyti, kaip mano mažoji keičiasi ir auga, o ir kiekvienas mėnesis tarsi mažytė šventė. Tokie tie pirmieji metai! Šį pyragą ragavome jau visiškai atvėsusį, bet tiesa yra tiesa, kad tokie pyragai patys skaniausi yra tik ką iškepti ir į draugiją pasikvietę vieną kitą šaukštą ledų, tad nepamirškite ir jų!

 

INGREDIENTAI:


•    150 g sviesto;
•    7 valg. š. rudojo cukraus;
•    2 kiaušiniai;
•    150 – 200 ml miltų;
•    ½ arb. š. kepimo miltelių;
•    Žiupsnelio druskos;
•    6 – 8 didesnių obuolių;
•    300 g Rududu;
•    saujos avižinių dribsių.


KAIP GAMINTI:


1.100 g sviesto sutrinkite su 5 valg. š. rudojo cukraus, kad gautųsi pakankamai puri masė.
2.Įmuškite kiaušinius ir gerai suplakite. Pamažu berkite miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite iki vientisos masės.
3.Obuolius nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sumaišykite su Rududu karamele. Prieš tai galite ją pašildyti įstatę indelį į karštą vandenį. Galite naudoti ir visą indelį šio skanumyno, bet man dar smagu pasmaližiauti su likučiais :)
4.50 g sviesto, avižinius dribsnius, kelis šaukštus miltų ir likusį rudąjį cukrų sutrinkite taip, kad gautųsi trupiniai.
5.Kepimo indą ištepkite sviestu ir pradėkite sluoksniuoti: supilkite paruoštą tešlą. Obuolius ir galiausiai trupinius.
6.Kepkite 180 – 200 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 min.

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK