16 cm tortukas
Gimus Adelei, rodos, laikas pradėjo lėkti dvigubai greičiau nei įprastai. Valanda nepastebimai keičia valandą, diena - dieną, o mėnesiai skuba kaip pašėlę, tik spėk juos gaudyti. Jau penki jų! Lygiai tiek, kiek galiu džiaugtis tuo nuostabiu jausmu būnant mama, pamatyti tik man skirtą šypseną, kutenant pilvelį išgirsti nuoširdžiausią pasaulyje juoką ar glostant veidelį užmigdyti siautuliuką. Tos mažos mažos, bet širdžiai begalo mielos mėnesio progos sukuria naujas jaukias akimirkas su rimtomis fotosesijomis ir kepiniais kvepiančiais namais. Šį kartą gražuolis ala meksikietiškas tortukas su maskarponės pagardu. Tikras puikuolis! Kaip visada toks, kuris nėra įnoringas ir daug laiko reikalaujantis, sodraus skonio ir visai neblogai atrodantis.
INGREDIENTAI:
Torto pagrindui:
• 1 ¼ puodelio arba apie 300 ml miltų;
• ½ puodelio arba 100 ml cukraus;
• ½ puodelio arba 100 ml nesaldžios kakavos;
• 3 valg. š. rudojo cukraus;
• 1 arb. š. cinamono;
• žiupsnio druskos;
• 1 arb. š. anchio pipiriukų;
• 1 arb. š. kepimo miltelių;
• 1 kiaušinio;
• 1 puodelio arba apie 200 ml pieno;
• 1 arb. š. alyvuogių aliejaus.
Maskarponės – grietinėlės pagardui:
• 200 ml plakamosios grietinėlės;
• 200 g maskarponės;
• 4 – 5 valg. š. cukraus;
• Žiupsnio cinamono.
KAIP GAMINTI:
1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Į dubenį suberkite visus birius produktus ir išmaišykite.
3.Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną bei alyvuogių aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.
4.Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite paruoštą masę. Kepkite apie 35 - 40 min.
5.Standžiai išplakite grietinėlę.
6.Kitame dubenyje išplakite maskarponę su cukrumi ir cinamonu. Lėtai įmaišykite į grietinėlę.
7.Paruoštą pagardą užtepkite ant iškepto ir jau atvėsti spėjusio pyrago. Pabarstykite cinamonu. Galite atšaldyti šaldytuve, kad pagardas būtų standesnis.