Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-10-19

Ypatingai gardi sūrių lėkštė vos per 10 minučių - jaukiai šventei namuose.

                                                                           

 Say cheese! Arba pati gurmaniškiausia sūrio lėkštė per 10 minučių, kurioje karaliauja ne tik skirtingi sūriai iš visos Europos, bet ir puikiai prie jų derantys užkandžiai bei pagardai! Ir, žinoma, nealkoholinio vyno taurė. Cheers! Nemeluosiu, toks pirmadienis man labai patinka – kad viena neprisivalgyčiau, pakviečiau sesę į pasimatymą, tad šiandien nusimato ne tik skanus, bet ir labai mergaitiškas vakaras. Patariu ilgai nesnausti ir jums, nes nuo šiandien LIDL prasidėjo sūrių pasaulio atradimai, tad atrasite pačius įvairiausius sūrius iš Prancūzijos, Italijos, Ispanijos Didžiosios Britanijos, Vokietijos bei Olandijos. Pažadu, vos per 10 minučių susikursite tikrą šventę savo namuose. Ir tikrai nereikia laukti savaitgalio, pirmadienis tam puikiai tinka!

 


O dabar labai trumpai, kas gi karaliauja mano sūrių lėkštėje:


1.Pirmiausia, sūriai! Šį kartą sūrio lėkštei rinkausi Gaudos sūrį su trumais, prancūzišką kietąjį sūrį Mimolette, minkštąjį sūrį su Fleur de biere brendžiu bei ispanišką sūrių rinkinį. Visi jie ypatingo skonio, tad tikrai įdomu paragauti ir atrasti naujus favoritus. Kuo jie skiriasi? Gaudos sūris pasižymi labai švelniu bei kreminiu skoniu, prancūziškas kietasis sūris ne tik ryškaus riešutų skonio, tačiau ir saldaus vaisių aromato, minštasis sūris su brendžiu labai švelnaus skonio ir puikiai tinka pašildyti orkaitėje su figomis, persimonais ar kriaušėmis, vėliau užliejant jį medumi, o ispaniškas sūrių rinkinys puikiai tinka surengti ispaniškam vakarėliui namuose.
2.Duona ir duonos lazdelės. Prie sūrių visada puikiai dera traškios duonos riekės, tad šį kartą orkaitėje paskrudinau ne tik prancūziško batono riekeles, bet ir grilio duonos riekutes su petražolėmis, kurią galite atrasti LIDL – labai rekomenduoju. Ir, žinoma, duonos lazdelės.

 


3.Užtepėlės. Figų džemas ir pesto padažas – du tobulai prie sūrių tinkantys skoniai! Juos gardu tepti ant apskrudusių duonos riekių, patrupinti sūrio ir atrasti naujus derinius.
4.Vaisiai. Kokia gi sūrių lėkštė be vaisių – šį kartą rinkausi figas, persimonus, vynuoges bei granatus.
5.Kiti užkandžiai. Graikiški riešutai, saulėje džiovinti pomidorai ir pirmą kartą namų orkaitėje kepti kaštainiai. Paprastai, bet ne prastai!


Tokią užkandžių lėkštę sukurti užtrunka vos 10 minučių – ji puikiai atrodo, yra spalvinga, kupina skirtingų skonių bei derinių, taip pat puikiai tinkanti tiek jaukiam lengvai gurmaniškam vakarui namuose, tiek sulaukus būrio draugų ar planuojant iškylą gamtoje. So, say cheese!

 

#reklama #LidlPartnerystė #Lidl

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK