Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-03-10

Labai lengvas ir gardus užkandis, kuris tikrai patiks visai šeimai. 

                                                                                  

 Turiu skanų planą šventiniam savaitgaliui – kepame čeburekus! Išorėje traškius, o viduje sultingus, su maltos mėsos įdaru, iš vos kelių visai neįmantrių ingredientų ir tokius, kurie nepaparastai skanūs tiek ką tik iškepti, tiek jau visai pravėsę. Tai užkandis, kuris sužavės visą šeimą! 

 

 

 

 

INGREDIENTAI:


Tešlai: 
•2 stiklinės miltų; 
•1/2 stiklinės vandens; 
•1 arb. š. druskos;
•2 arb. š. alyvuogių aliejaus. 


Įdarui: 
•400 g maltos jautienos / kiaulienos / avienos;
•1 nedidelis svogūnas;
•Kelios skiltelės česnako; 
•Žiupsnis druskos su žolelėmis. 
•Aliejaus kepimui. 


KAIP GAMINTI: 


1.Į dubenį beriame miltus, druską, pilame aliejų bei vandenį. Išmaišome ir vėliau išminkome tešlą. Dedame ją 30 minučių į šaldytuvą.
2.Pasiruošiame įdarą - pasirinktą maltą mėsą pagardiname smulkiai pjaustytais svogūnais bei česnakais, taip pat prieskonine druska. Mėsai gardinti puikiai tinka ir juodieji pipirai, kuminas, smulkintos petražolės. 
3.Paruoštą tešlą daliname į kelias dalis ir kiekvieną jų plonai iškočiojame. Į kiekvieno paplotėlio vidurį dedame įdarą, perlenkiame perpus ir užspaudžiame kraštus šakute. 
4.Čeburekus kepame įkaitintame aliejuje kelias minutes, kol lengvai apskrus.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK