Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-03-24

Nepaprastai gardžios mielinės bandelės, kurios puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams. 

                                                                       

 Belaukiant Velykų namai vis dažniau ima ir pakvimpa kepiniais, nebūtinai saldžiais, kartais sūriais ir labai sočiais. Šios mielinės bandelės su pesto, šonine bei sūriu yra būtent tokios - sočios, nesaldžios, su tįstančiu sūriu ką tik iškepus, lengvai plėšomos, nepaprastai gardžios ir puikiai tinkančios vėlyvam Velykų rytui. Jas kepant namuose tampa nepaprastai jauku! Gaminant šias bandeles, kaip ir daugelį kitų nesaldžių kepinių su sūriu, visada renkuosi VILVI Memel Prussia kietąjį sūrį, kuris suteikia subtilų saldžios grietinėlės poskonį, o kepant lengvai išsilydo, tad tik iškepus puikiai tįsta ir suteikia dar daugiau sūrio pojūčio.

 

INGREDIENTAI:


•150 g VILVI "Memel" Prussia sūrio riekelėmis;
•150 g VILVI "Memel" Prussia sūrio tarkavimui;
•1 puodelio pieno;
•50 g lydyto sviesto;
•2 kiaušinių;
•7 g sausų mielių;
•3 ½ puodelio miltų;
•Žiupsnio druskos;
•Kelių valg. š. pesto padažo;
•100 g šoninės

KAIP GAMINTI:


1.Į dubenį pilame šiltą pieną, lydytą sviestą, įmušame kiaušinius ir viską gerai išplakame.
2.Pamažu pilame miltus su mielėmis, pagardiname druska ir maišome, kol gausis vientisa tešla. Ją išminkome ir suformuojame kamuoliuką, kurį paliekame šiltai pastovėti apie valandą laiko, kad tešla iškiltų.
3.Iškilusią tešlą iškočiojame.
4.Tešlą ištepame pesto padažu, dedame sūrio riekeles, smulkintą šoninę ir apibarstome dar šiek tiek tarkuotu sūriu.
5.Tešlą su įdaru susukame į ritinį ir supjaustome norimo storio gabaliukais.
6.Tešlos bandeles dedame į kepimo indą viena šalia kitos.
7.Apibarstome likusiu sūriu ir dedame į 180° orkaitę geroms 20 - 25 minutes.

 

 

Reklama | VILVI

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK