Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-04-03

Kai po Velykų lieka nekuklus skaičius margučių - mūsų namuose dažniausiai karaliauja pikantiška mišrainė. 

 

                                                                               

 Kiaušiniai kitaip! Kai po prabėgusių Velykų vis dar lieka nekuklus skaičius margučių, mūsų namuose karaliauja nepaprastai gardi ir tikrai labai soti pikantiška mišrainė – gaminama metai iš metų vis taip pat – su virtais kiaušiniais, fermentiniu sūriu, krapais, česnakais, majonezu ir būtinai juoda kepta duona. 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
3 – 5 virti kiaušiniai; 
200  - 300 g fermentinio sūrio;
Ryšulėlis šviežių krapų;
Kelios skiltelės česnako;
Keli šaukštai majonezo; 
400 g juodos duonos; 
Aliejus kepimui
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Duonos riekes iškepame aliejuje, kad taptų lengvai traškios. Paliekame atvėsti ir vėliau jas įtriname česnako skiltelėmis bei supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
2.Į indą dedame nuluptus kiaušinius ir juos sutriname šakute. Dedame smulkiau tarkuotą fermentinį sūrį, įtarkuojame kelias skilteles česnako, beriame smulkintus krapus ir viską pagardiname majonezu. Išmaišome. 
3.Paruoštą pikantišką mišrainę patiekiame su keptos duonos riekelėmis. 
 
 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK