Šventinį savaitgalį gaminame sumuštinukus su kremine kiaušinių užtepėle ir silke – jie ne tik nepaprastai skanūs, su traškios duonos riekėmis, gausūs skirtingų skonių, bet ir tokie, kuriuos tikrai lengva pamilti vos paragavus. Šiems sumuštiniams ypatingą skonį suteikia naujoji Vilniaus duonos "SOSTINĖS" šviesi duona su raugu, kuri tikrai labai primena legendinę Palangos duoną – iškepta iš lietuviškų miltų, minkšta, kvepianti kmynais ir ilgai išsauganti savo drėgmę.
⠀
INGREDIENTAI:
•Kelios riekės Vilniaus duonos "SOSTINĖS" šviesios duonos su raugu;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•4 kietai virti kiaušiniai;
•3 – 4 arb. š. majonezo;
•Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų;
•Žiupsnis druskos;
•200 g silkės;
•Keli arb. š. grūdėtųjų garstyčių;
•Keli ridikėliai;
•Ryšulėlis šviežių krapų
KAIP GAMINTI:
1.Duonos riekes perpjauname perpus, lengvai apšlakstome aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 5 – 10 min., kol duona lengvai apskrus. Duonos riekes taip pat galima kepti ir keptuvėje.
2.Kol kepa duona, pasiruošiame kiaušinių užtepėlę – šakute sutriname nuluptus kiaušinius, dedame majonezą, smulkintus svogūnų laiškus, viską pagardiname žiupsniu druskos ir išmaišome iki vientisos masės.
3.Ant iškeptų duonos riekių tepame kiaušinių užtepėlę, dedame šiek tiek grūdėtųjų garstyčių ir silkės gabalėlius. Sumuštinius papuošiame ridikėlių griežinėliais bei šviežiais krapais.
Reklama | Vilniaus duona