24 suktinukai
Kartais taip pavargsti nuo bėgančios savaitės, nebaigtų darbų krūvos, nuolatinio šurmulio, kad namai atrodo ta viena vieta pasaulyje, kurios labiausiai ilgiesi. Ilgiesi savo šelmiškai susivėlusių plaukų, nedažytų lūpų ir jaukaus rožinio chalato. Neplautų indų ir kepamo pyrago kvapo. Basų kojų, taurės šalto šampano ir gero filmo lovoje. Laiko, kuris priklauso Tau ir kuriam labai tinka kelių minučių sluoksniuotos tešlos užkandukai su mėlynojo pelėsio sūriu, džiovintais pomidorais bei gera sauja špinatų. Šalia tos taurės šampano. Ir basų kojų. Romantiško filmo bei išsvajoto vakaro namuose.
INGREDIENTAI:
• 3 nemielinės sluoksniuotos tešlos lakštai (250 g);
• 70 g mėlyno pelėsio sūrio;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai;
• 40 g špinatų;
• 1 kiaušinis.
KAIP GAMINTI:
1.Sluoksniutoos tešlos lakštus atšildykite ir lengvai pakočiokite.
2.Ant kiekvienos sluoksniuotos tešlos lakšto patrupinkite mėlynojo pelėsio sūrio, užberkite smulkintus špinatus ir saulėje džiovintus pomidorus. Susukite įdarytus lakštus.
3.Kiekvieną suktinuką aptepkite plaktu kiaušiniu ir supjaustykite vidutinio storio suktinukais.
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min. Kepimo pabaigoje įjunkite vėjelį, kad lengvai apskrustų.