Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-01-14

Vieni pliusai: gardūs kąsneliai, lengvai pagaminami ir labai mikliai prapuolantys nuo stalo :)

                                                                                      

   Jei kurį vakarą nusimatys koks netikėtas arba tikėtas draugų pasisėdėjimas ir norėsis lengvai pagaminamų užkandžių, tai turiu pasiūlymą! Ne bet kokį, o labai gardų bei mikliai prapuolantį nuo stalo :) Tai mano labai mėgstamos sluoksniuotos tešlos sagutės, tikrai nepaliekančios abejingų ir jau išbandytos, turbūt, kokį šimtą kartų. Ir tinka jos ne tik belaukiant svečių, bet ir jaukiam vakarui namuose su geru filmu: tik kapt kapt, sunku ir besustoti :)

 

        


INGREDIENTAI:


•    Pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos;
•    Pakelis pieniškų dešrelių;
•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai pomidorų padažo;
•    Keli šaukštai majonezo;
•    Šiek tiek grietinės;
•    Kelios skiltelės česnako;
•    Žiupsnelis džiovintų bazilikų.


KAIP GAMINTI:


1.Atšildykite sluoksniuotą tešlą ir ją šiek tiek pakočiokite, kad ji būtų maždaug dešrelės ilgio.
2.Pomidorų padažą, majonezą sumaišykite su grietine, smulkiai įtarkuokite česnaką ir pagardinkite bazilikais.
3.Gauta mase plonai ištepkite sluoksniuotos tešlos lakštus. Dėkite dešrelę ir stipriau paspausdami susukite. Kiaušinio plakiniu aptepkite sulipinimo kraštelį, kad tešla kepdama neatsisuktų.
4.Taip susuktus ritinėlius įdėkite kokioms 15 – 20 minučių į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų, bus lengviau pjaustyti dailius burbuliukus.  
5.Jau atšalusiusius ritinėlius supjaustykite nedidukais kąsneliais ir juos aptepkite kiaušinio plakiniu.
6.Įkaitinkite orkaitę iki 180 – 200 laipsnių temperatūros ir kepkite rutuliukus, kol dailiai apskrus.

 

 

Virtuvės užrašai. Prie šių kąsnelių labai svarbu ir padažiukas. Jį ruošiu paprastai: pomidorų padažą, grietinę ir majonezą sumaišau, įspaudžiu šiek tiek česnako ir gausiai pagardinu baziliku. Viskas, galima bėgti skanauti :)

 

                 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK