Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-05

Gardūs, lengvai paruošiami ri kiek neįprasti: puikus rudens užkandis.

                                                                     

 Žavūs cukinijų ir voveraičių užkandukai yra gardūs, kiek neįprasti ir labai rudeniški. Lengvai karamelizuoti svogūnai duetui suteikia malonaus salstelėjusio skonio ir šiek tiek pikantiškumo, o žiupsnelis juodųjų pipirų – puikaus aromato. Šie užkandukai dera su mėgstamo vyno taure ir yra nuostabūs vėsaus niūraus rudens vakaro palydovai.

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    1 cukinija;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    1 nedidukas svogūnas;
•    Gabalėlis sviesto;
•    1 – 2 a.š. cukraus;
•    50 – 100 g nedidukių voveraičių.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Nuplautą cukiniją supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, juos pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje ant grotelių kelias minutes, kol cukinijų griežinėliai lengvai suminkštės.
2.Nuluptą svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės. Suberkite cukrų ir maišydami leiskite svogūnams karamelizuotis.
3.Kartu su karamelizuotais svogūnais sudėkite švarias voveraites ir viską dar kelias minutes lengvai apkepkite.
4.Paruoštas voveraites ir karamelizuotus svogūnus dėkite ant cukinijų griežinėlių.

 

 

        

 

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 9 (13) Ruduo 2014 :)

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK